Accu elektrische fiets opladen met een Powerbank en Powerstation

In een tijd waarin elektrische mobiliteit steeds populairder wordt, is de elektrische fiets (e-bike) een van de meest geliefde vormen van vervoer geworden. Met de mogelijkheid om lange afstanden af te leggen met minimale inspanning, is het geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor deze milieuvriendelijke en handige manier van reizen. Maar wat als je accu leeg is en je geen stopcontact in de beurt hebt? In deze blog beantwoorden al jouw vragen omtrent het opladen van je e-bike accu met een Powerbank of Powerstation.

Kun je de accu van je elektrische fiets opladen met een Powerbank?

Het korte antwoord is nee. Een gewone Powerbank levert niet genoeg vermogen om de accu van een elektrische fiets efficiënt op te laden. Echter biedt Xtorm een alternatieve oplossing in de vorm van hun Powerstations. Een Powerstation is als het ware een grote Powerbank met een stopcontact, die wel voldoende vermogen levert om de accu van een e-bike snel en efficiënt op te laden.

Hoe werkt het opladen van een e-bike accu met een Powerstation?

Zoals eerder benoemd, kun je de accu van je elektrische fiets eenvoudig opladen met een Powerstation. Het opladen van een e-bike accu met een Powerstation werkt op een vergelijkbare manier als het opladen via een regulier stopcontact. Een Powerstation fungeert als een draagbaar stopcontact met voldoende vermogen om de accu van een elektrische fiets snel en efficiënt op te laden. Je sluit eenvoudig de oplader van je e-bike aan op het stopcontact van de Powerstation, en vervolgens wordt de accu opgeladen zoals normaal gesproken.

Welke Powerstation heb ik nodig om de accu van mijn elektrische fiets op te laden?

Xtorm biedt een assortiment aan Powerstations met verschillende batterijcapaciteiten en outputniveaus om aan de behoeften van verschillende e-bikes te voldoen.

 

Batterijcapaciteit
(met efficiëntie correctie)

Max output

XP300U

238,85 Wh

300W

XP500

521,90 Wh

500W

XP1300

1065,90 Wh

1300W


Om een elektrische fiets volledig op te kunnen laden met een Powerstation, moet de batterijcapaciteit van de e-bike accu lager zijn dan die van de Powerstation. Batterijcapaciteit (Wh) vertelt je namelijk hoeveel energie een accu kan opslaan en nodig heeft om volledig opgeladen te worden.

Daarnaast moet de minimale input die je e-bike accu vraagt ook lager zijn dat de max output van de Powerstation, anders kan het opladen een tijdrovende klus worden.

Hieronder hebben wij de gemiddelde batterijcapaciteit en minimale input voor elk type elektrische fiets gezet, zodat je kunt bepalen welke Xtorm Powerstation jij nodig hebt.

 

Batterijcapaciteit

Minimale input nodig

Elektrische Stadsfiets

300Wh – 500Wh

50W – 100W

Elektrische Mountainbike

400Wh - 700Wh

100W – 200W

Elektrische Vouwfiets

200Wh - 400Wh

500W – 100W

Elektrische Bakfiets

400Wh - 700Wh

100W – 200W

Elektrische Fatbike

500Wh - 750Wh

100W – 200W

Elektrische Hybride Fietsen

300Wh - 600Wh

50W – 100W

Speed Pedelec

500Wh - 750Wh

100W – 200W

Elektrische Gravelbike

400Wh - 600Wh

100W – 200W

 
Houd er rekening mee dat deze schattingen zijn gebaseerd op gemiddeldes. De batterijcapaciteit en minimale input kan per e-bike verschillen. Het is daarom raadzaam om de handleiding van je e-bike voor de aanschaf van een Powerstation te raadplegen.

Xtorm Powerstation Series

Hoe vaak kan ik de accu van mijn elektrische fiets opladen met een Powerstation?

Het aantal keren dat je de accu van een elektrische fiets kunt opladen met een Xtorm Powerstation hangt af van de capaciteit van zowel de e-bike accu als de Powerstation. In onze blog “Hoe vaak kan ik mijn apparaten opladen met een Powerbank of Powerstation” leggen wij precies uit hoe je dit eenvoudig kunt berekenen. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Is het opladen van mijn e-bike accu met een Powerstation veilig?

Ja, het opladen van je e-bike accu met een Powerstation is veilig. Xtorm Powerstations zijn ontworpen met veiligheid als hoogste prioriteit en hebben de 6 gecertificeerde veiligheidslagen van de Xtorm Safety Check doorstaan. Ze beschikken over ingebouwde veiligheidsfuncties zoals auto-power management, een koelsysteem en overbelasting beveiliging, die automatisch worden ingeschakeld wanneer nodig. Met deze functies kun je met vertrouwen je e-bike accu opladen met een Powerstation.

Waar kan ik een Xtorm Powerstation nog meer voor gebruiken?

De Xtorm Powerstations zijn niet alleen geschikt voor het opladen van e-bike accu's; je kunt ze ook gebruiken voor het opladen van verschillende elektronische apparaten. Met hun grote capaciteit en diverse aansluitmogelijkheden kunnen ze vrijwel alle elektronische apparaten opladen, zoals smartphones, laptops, camera's, drones, koelboxen en lampen. Of je nu onderweg bent tijdens een roadtrip, kampeert in de natuur of gewoon in je achtertuin zit, een Powerstation is een ideale gadget om je apparaten van stroom te voorzien wanneer er geen stopcontact in de buurt is.

Kortom, met Xtorm Powerstations hoef je je nooit meer zorgen te maken over een lege accu van je e-bike. Met hun krachtige output, draagbaarheid en betrouwbaarheid, bieden ze een ideale oplossing voor het opladen van elektrische fietsen en al je andere elektrische apparaten.

Xtorm Powerstations

Bestseller Outlet
Xtreme Powerstation 300W - Xtorm NL Xtreme Powerstation 300W - Xtorm NL
XP300U Xtreme Powerstation 300W

300W / 78.000 mAh

€249,95 €449,00
Met de Xtorm Portable Power Station 300 heb je altijd en overal een 300W stopcontact tot je beschikking. Dankzij de hoge batterij capaciteit van 281Wh kun je zelfs grotere apparaten, zoals een laptop, tv, of koelbox, meerdere uren van stroom voorzien! Combineer hem met een 100W Xtorm zonnepaneel en ervaar ware vrijheid. De XP300U is de vernieuwde versie van de Xtreme Powerstation 300W. Hiermee kun je een laptop ruim 2 uur van stroom voorzien of een kleine koelbox ongeveer 5 uur. Je kunt je camera, smartphone en drone meerdere malen opladen.  Ook kun je 5,5 uur tv kijken of een ledlamp van 10W ruim 17 uur laten branden. Daarnaast kun je een elektrische luchtpomp aansluiten om je luchtbed en opblaasspeelgoed gemakkelijk op te pompen.  De XP300U is perfect om mee te nemen tijdens een korte trip of om bijvoorbeeld foto’s op je laptop te bewerken in de buitenlucht.  33% sneller opladen met X-Charge Dankzij X-Charge kan de xp300U de input uit twee opladers combineren, om zo extra snel op te laden. Wanneer zowel de standaard oplader als een USB-C PD oplader zijn aangesloten, wordt X-Charge automatisch geactiveerd en zal je Power Station dus tot wel 33% sneller opgeladen zijn! Alle aansluitingen die je nodig hebt De Power Station heeft 5 verschillende soorten poorten, zodat je vrijwel al je apparaten van stroom kunt voorzien. Hij beschikt niet alleen over een 300W stopcontact, maar heeft ook een 120W 12V aansluiting (zoals ook in de auto te vinden is), die perfect is voor bijvoorbeeld een koelbox. De Power Station beschikt ook over alle soorten USB-uitgangen die je nodig hebt om je smartphone, tablet of zelfs USB-C PD-laptops op te laden.  Gemakkelijk opladen - binnen, buiten en onderweg De Power Station is op meerdere manieren op te laden: Met een zonnepaneel (bijvoorbeeld de XP100 - Xtorm Solar Panel 100W), tijdens een autorit, of gewoon thuis - alles is mogelijk dankzij de meegeleverde kabels.  Tijdens het opladen van de XP300U kun je nog steeds alle aansluitingen gebruiken om je apparaten te voorzien van stroom. Extreem vermogen - overal Of je nu gaat kamperen, een roadtrip gaat maken of gewoon naar een afgelegen plek reist - tegenwoordig heb je doorgaans veel apparaten bij je die allemaal van stroom moeten worden voorzien. Smartphones, camera's, laptops, drones, of zelfs een koelbox; niets is te gek deze Power Station.
Bestseller Outlet
Xtreme Powerstation 500W - Xtorm NL Xtorm Xtreme Powerstation 500W
XP500 Xtreme Powerstation 500W

500W / 192.000 mAh

€449,95 €749,00
Met de Xtorm Portable Power Station 500 heb je altijd en overal de beschikking over twee stopcontacten met een gezamenlijke krachtige output van wel 500W. Dankzij de hoge capaciteit van 612Wh kun je zelfs grotere apparaten zoals een laptop, tv of zelfs een koelbox van stroom voorzien - voor meerdere uren!De XP500 zorgt voor uren aan extra power! Met dit Xtreme Powerstation 500W heb je voldoende energie om een kleine koelbox ongeveer 10 uur van stroom te voorzien. Ook kun je een laptop 4,5 keer volledig opladen. Je kunt zelfs wel 12 uur lang tv kijken of 1,5 dag een ledlamp van 10W laten branden! Daarnaast kun je een elektrische luchtpomp aansluiten om bijvoorbeeld je luchtbed of zwembad gemakkelijk op te pompen. De XP500 is de perfecte keuze om met je powerstation een nacht op de camping of in je tent in de achtertuin door te brengen.Batterijen met een 4x langere levensduurDeze Power Station maakt gebruik van een nieuw type batterij cel, LiFePO4. Deze cellen hebben één groot voordeel ten opzichte van standaard Li-ion cellen - namelijk hun veel langere levensduur. Standaard Li-ion-cellen hebben een levensduur van ongeveer 500 "batterijcycli"*, terwijl LiFePO4-cellen een levensduur hebben van 2000x. Dat is dus 4x langer dan de meeste andere Power Stations! 33% sneller opladen met X-ChargeDankzij X-Charge kan de Power Station de input uit twee opladers combineren, om zo extra snel op te laden. Wanneer zowel de standaard oplader als een USB-C PD oplader zijn aangesloten, wordt X-Charge automatisch geactiveerd en zal je Power Station dus tot wel 33% sneller opgeladen zijn!Veelzijdige poortkeuze – Beschik altijd over de output die je nodig hebtDe Power Station beschikt over 5 verschillende soorten aansluitingen, zodat je altijd over de poort beschikt die je nodig hebt. Hij heeft twee krachtige AC-aansluitingen met een vermogen van 500W, maar ook een 120W 12V Car Charger (sigaretten aansteker aansluiting), 1x 60W USB-C PD in-/uitgang, 3x normale USB-uitgangen, en zelfs 2x 5,5mm 60W DC-uitgangen. Gemakkelijk opladenDe Power Station is niet alleen op te laden met een gewone oplader, maar ook via zonne-energie of zelfs vanuit je auto! Alles is mogelijk dankzij de meegeleverde kabels. De snelste manier om het Power Station op te laden is met een 200W zonnepaneel, zoals de Xtorm XPS200 zonnepaneel.Xtreme Power - overalHet maakt niet uit of je gaat kamperen, een roadtrip gaat maken of naar een afgelegen plek reist - tegenwoordig heb je altijd stroom nodig om van je apparaten te kunnen blijven genieten.  Smartphones, camera's, laptops, drones, of zelfs een koelbox of TV; niets is te gek voor deze Portable Power Station. Combineer hem met een zonnepaneel en je bent in staat om volledig off-grid te gaan. 612Wh batterijcapaciteit Pure sine wave Batterij met een 4x langere levensduur 500W AC output 60W USB-C PD in-/output 18W USB Quick Charge 3.0 output 2x 15W USB output 120W 12V Car Charger output 2x 60W 5.5mm DC output 6.5mm DC input Solar input (PV/Anderson) Standaard oplaad stekker en kabel Auto oplaad stekker en kabel MC4 naar Solar PV/Anderson kabel Opbergzakje voor de meegeleverde kabels *1 batterijcyclus bestaat uit 1 volledige lading van 0 tot 100%. Dit kan ook worden opgesplitst in meerdere losse oplaadbeurten (bijv. 2x 50% tot 100%).
Outlet
Xtreme Powerstation 1300W - Xtorm NL Xtreme Powerstation 1300W - Xtorm NL
XP1300 Xtreme Powerstation 1300W

1300W / 392.000 mAh

€899,00 €1.499,00
Met de Xtorm Power Station 1300 heb je altijd en overal de beschikking over twee stopcontacten met een krachtige output van wel 1300W. Dankzij de hoge capaciteit van 1254Wh kun je zelfs grotere apparaten zoals een laptop, tv of zelfs een koelbox van stroom voorzien - voor meerdere uren!Batterijen met een 4x langere levensduurDe XP1300U maakt gebruik van een nieuw type batterijcel, LiFePO4. Deze cellen hebben één groot voordeel ten opzichte van standaard Li-ion cellen - namelijk hun veel langere levensduur. Standaard Li-ion-cellen hebben een levensduur van ongeveer 500 "batterijcycli"*, terwijl LiFePO4-cellen een levensduur hebben van 2000x. Dat is dus 4x langer dan de meeste andere Power Stations! 33% sneller opladen met X-ChargeDankzij X-Charge kan de Power Station de input uit twee opladers combineren, om zo extra snel op te laden. Wanneer zowel de standaard oplader als een USB-C PD oplader zijn aangesloten, wordt X-Charge automatisch geactiveerd en zal je Power Station dus tot wel 33% sneller opgeladen zijn! Veelzijdige poortkeuze – Beschik altijd over de output die je nodig hebtDe XP1300U beschikt over 5 verschillende soorten aansluitingen, zodat je altijd over de poort beschikt die je nodig hebt. Hij heeft twee krachtige AC-aansluitingen met een vermogen van 1300W, maar ook een 120W 12V Car Charger (sigaretten aansteker aansluiting), 1x 60W USB-C PD in-/uitgang, 3x normale USB-uitgangen, en zelfs 2x 5,5mm 60W DC-uitgangen. Gemakkelijk opladenDe Power Station is niet alleen op te laden met een gewone oplader, maar ook via zonne-energie of zelfs vanuit je auto! Alles is mogelijk dankzij de meegeleverde kabels.  Een van de snelste manieren om het Power Station op te laden is met een 200W zonnepaneel, zoals de Xtorm XPS200 zonnepaneel.Xtreme Power - overalHet maakt niet uit of je gaat kamperen, een roadtrip gaat maken of naar een afgelegen plek reist - tegenwoordig heb je altijd stroom nodig om van je apparaten te kunnen blijven genieten.  Smartphones, camera's, laptops, drones, of zelfs een koelbox of TV; niets is te gek voor deze Portable Power Station. Combineer hem met een zonnepaneel en je bent in staat om volledig off-grid te gaan.*1 batterijcyclus bestaat uit 1 volledige lading van 0 tot 100%. Dit kan ook worden opgesplitst in meerdere losse oplaadbeurten (bijv. 2x 50% tot 100%).
Abonneer je op onze nieuwsbrief