HOE WERKT EEN PORTABLE POWER STATION?

Ben jij een echte avonturier en zoek jij graag de natuur op? Dan is een Portable Powerstation een goede toevoeging aan jouw travelgear. De krachtige Powerstations uit de Xtorm Xtreme Power Series hebben een enorme capaciteit en meerdere verschillende uitgangen om al jouw apparaten op aan te sluiten. In deze blog vertellen wij jou graag wat meer over de werking, het gebruik en onderhoud van een Xtorm Portable Powerstation!

Wat is een Portable Powerstation?

Een Portable Powerstation is in feite een grote draagbare batterij of Powerbank en heeft als extraatje ook een stekkeraansluiting. Dit, in combinatie met de hoge capaciteit, zorgt ervoor dat je niet alleen mobiele apparaten maar ook allerlei huis-, tuin-, en keukenapparaten kunt aansluiten, waar je ook bent.
Xtreme Power Series

Wat is het verschil tussen een Portable Powerstation en een Powerbank?

Het grootse verschil zit in de capaciteit, en de aansluitingen. Een Powerstation heeft altijd één of meerdere stekkeraansluitingen en een grotere batterij met genoeg vermogen om allerlei verschillende (zwaardere) apparaten aan te sluiten en is hierdoor een stuk groter.

Powerbanks moeten vooral draagbaar zijn, je mobiele apparaten op kunnen laden en worden voornamelijk gebruikt tijdens dagjes weg of vliegreizen.

Een Portable Powerstation heeft veel meer praktische toepassingen. Zo kun je deze goed gebruiken tijdens een kampeertrip in de natuur of als extra accu tijdens een weekendje weg met de caravan of camper. Als je de Powerstation combineert met een Zonnepaneel van Xtorm, kun je zelfs een tijdje off-grid gaan. We hebben momenteel diverse bundels beschikbaar waarmee jij tot wel €95 kunt besparen. Ontdek ze hier

Powerstation met Zonnepaneel

Welke aansluitingen heeft een Powerstation?

Een Xtorm Powerstation heeft een brede selectie aan aansluitingen. Met de juiste, bijpassende kabel zijn bijna alle apparaten te gebruiken of op te laden.

 • Eén of meerdere 220V stekkeraansluitingen.
 • Een 12V autoplug om de Powerstation via de aansluiting in je auto op te laden.
 • Voor het eenvoudig opladen van je mobiele apparaten beschikt elke Portable Powerstation over meerdere USB poorten, waarvan één Quick Charge 3.0.
 • Er is ook een 60W USB-C PD in-/output beschikbaar voor extra snel opladen.
 • Met de bijgeleverde MC4 naar DC kabel, kun je zelfs één of meerdere Zonnepanelen van Xtorm aansluiten om zo nog langer te genieten van #MoreEnergy

Bij Xtorm kiezen wij bewust voor een zuivere sinus golf (pure sine wave) in onze Portable Powerstations. Hiermee garanderen wij kwaliteit en grote bruikbaarheid!

Met een zuivere sinus golf heb je geen last van gebrom of storingen na het aansluiten van je elektrische apparaten. Ook alle oudere apparaten waar een transformator in zit, kun je aansluiten op je Powerstation. Zelfs een elektrische tandenborstel of scheerapparaat werkt perfect.

Welke apparaten kun je gebruiken via de stekkeraansluiting van de Powerstation?

Hiervoor moet je eerst het antwoord weten op de volgende vraag: Wat is het wattage (W) van het product dat je zou willen aansluiten? Het stroomverbruik van het product is meestal te vinden op het specificatielabel van het product, of is online te vinden.

De XP300 heeft namelijk een maximale output van 300W, dus het aangesloten apparaat moet minder dan 300W gebruiken om goed te functioneren met dit type Powerstation. Denk hierbij aan; verlichting, portable gaming consoles en laptops. Voor de XP500 is dit 500W en voor de XP1300 is dit 1300W. Met deze hoge output kun je bijvoorbeeld een waterkoker, ventilator of koelbox voor langere tijd van stroom voorzien.

Powerstation XP300

Hoe lang krijgt je apparaat energie via de Powerstation?

De inhoud van de batterij wordt aangeduid in wattuur of Wh. Hoe groter de waarde, hoe langer de batterij meegaat. De batterijcapaciteit van de XP300 is 281Wh. De capaciteit die bruikbaar is via de stekkeraansluiting ligt rond de 175Wh. Er is altijd wat stroomverlies door het omzetten van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC).

De rekensom is als volgt:
175Wh / (vul wattage van jouw apparaat in) = aantal uur stroomvoorziening

Als voorbeeld, wanneer je een ventilator van 10W aan zou sluiten:
175Wh / 10W = 17.5 uur

Bij de XP500 ligt de bruikbare capaciteit via AC stroom op ongeveer 367Wh. Met dit type Portable Powerstation kan dezelfde ventilator dus bijna 37 uur blijven draaien!

Powerstation XP300

Hoe laad ik mijn Portable Powerstation op?

Er zijn meerdere manieren om deze op te laden. De Powerstation wordt geleverd met meerdere oplaadkabels:

 • Een gewone oplader met stekker om thuis je Powerstation op te laden.
 • Een oplader met een 12V auto aansluiting.
 • MC4 kabel om een Zonnepaneel aan te sluiten.

Ook kan de Powerstation worden opgeladen met een USB-C PD oplader en kabel. (Deze is niet inbegrepen)

Dankzij deze veelzijdigheid aan oplaadmogelijkheden kun je vrijwel overal je Portable Powerstation opladen en gebruiken!

Hoe onderhoud ik mijn Portable Powerstation zo goed mogelijk?

 • De Portable Powerstation kan het beste worden opgeslagen op een droge plek, op kamertemperatuur.
 • Temperaturen lager dan 0°C en hoger dan 40°C raden we af. Dit heeft een negatief effect op de capaciteit en levensduur van de batterij in je Powerstation.
 • Om de batterij in optimale conditie te houden wanneer deze niet gebruikt wordt, moet je deze elke 3 tot 6 maanden bijladen.

Nu heb je extra informatie over de werking, het gebruik en onderhoud van onze Portable Powerstations. Als je nog meer wilt weten over deze producten, klik dan op deze link!

 

Xtorm Powerstations

Bestseller Outlet
Xtreme Powerstation 300W UK + EU Editie - Xtorm NL Xtreme Powerstation 300W UK + EU Editie - Xtorm NL
XP300U-G Xtreme Powerstation 300W UK + EU Editie

+ Gratis EU Converter

€239,00 €449,00
Met de Xtorm Portable Power Station 300 heb je altijd en overal een 300W stopcontact tot je beschikking. Dankzij de hoge batterij capaciteit van 281Wh kun je zelfs grotere apparaten, zoals een laptop, tv, of koelbox, meerdere uren van stroom voorzien! Combineer hem met een 100W Xtorm zonnepaneel en ervaar ware vrijheid. De XP300U is de vernieuwde versie van de Xtreme Powerstation 300W. Hiermee kun je een laptop ruim 2 uur van stroom voorzien of een kleine koelbox ongeveer 5 uur. Je kunt je camera, smartphone en drone meerdere malen opladen.  Ook kun je 5,5 uur tv kijken of een ledlamp van 10W ruim 17 uur laten branden. Daarnaast kun je een elektrische luchtpomp aansluiten om je luchtbed en opblaasspeelgoed gemakkelijk op te pompen.  De XP300U is perfect om mee te nemen tijdens een korte trip of om bijvoorbeeld foto’s op je laptop te bewerken in de buitenlucht.  33% sneller opladen met X-Charge Dankzij X-Charge kan de xp300U de input uit twee opladers combineren, om zo extra snel op te laden. Wanneer zowel de standaard oplader als een USB-C PD oplader zijn aangesloten, wordt X-Charge automatisch geactiveerd en zal je Power Station dus tot wel 33% sneller opgeladen zijn! Alle aansluitingen die je nodig hebt De Power Station heeft 5 verschillende soorten poorten, zodat je vrijwel al je apparaten van stroom kunt voorzien. Hij beschikt niet alleen over een 300W stopcontact, maar heeft ook een 120W 12V aansluiting (zoals ook in de auto te vinden is), die perfect is voor bijvoorbeeld een koelbox. De Power Station beschikt ook over alle soorten USB-uitgangen die je nodig hebt om je smartphone, tablet of zelfs USB-C PD-laptops op te laden.  Gemakkelijk opladen - binnen, buiten en onderweg De Power Station is op meerdere manieren op te laden: Met een zonnepaneel (bijvoorbeeld de XP100 - Xtorm Solar Panel 100W), tijdens een autorit, of gewoon thuis - alles is mogelijk dankzij de meegeleverde kabels.  Tijdens het opladen van de XP300U kun je nog steeds alle aansluitingen gebruiken om je apparaten te voorzien van stroom. Extreem vermogen - overal Of je nu gaat kamperen, een roadtrip gaat maken of gewoon naar een afgelegen plek reist - tegenwoordig heb je doorgaans veel apparaten bij je die allemaal van stroom moeten worden voorzien. Smartphones, camera's, laptops, drones, of zelfs een koelbox; niets is te gek deze Power Station.
Bestseller Outlet
Xtreme Powerstation 500W UK + EU Editie - Xtorm NL Xtreme Powerstation 500W UK + EU Editie - Xtorm NL
XP500-G Xtreme Powerstation 500W UK + EU Editie

+ Gratis EU Converter

€399,00 €749,00
Met de Xtorm Portable Power Station 500 heb je altijd en overal de beschikking over twee stopcontacten met een gezamenlijke krachtige output van wel 500W. Dankzij de hoge capaciteit van 612Wh kun je zelfs grotere apparaten zoals een laptop, tv of zelfs een koelbox van stroom voorzien - voor meerdere uren!De XP500 zorgt voor uren aan extra power! Met dit Xtreme Powerstation 500W heb je voldoende energie om een kleine koelbox ongeveer 10 uur van stroom te voorzien. Ook kun je een laptop 4,5 keer volledig opladen. Je kunt zelfs wel 12 uur lang tv kijken of 1,5 dag een ledlamp van 10W laten branden! Daarnaast kun je een elektrische luchtpomp aansluiten om bijvoorbeeld je luchtbed of zwembad gemakkelijk op te pompen. De XP500 is de perfecte keuze om met je powerstation een nacht op de camping of in je tent in de achtertuin door te brengen.Batterijen met een 4x langere levensduurDeze Power Station maakt gebruik van een nieuw type batterij cel, LiFePO4. Deze cellen hebben één groot voordeel ten opzichte van standaard Li-ion cellen - namelijk hun veel langere levensduur. Standaard Li-ion-cellen hebben een levensduur van ongeveer 500 "batterijcycli"*, terwijl LiFePO4-cellen een levensduur hebben van 2000x. Dat is dus 4x langer dan de meeste andere Power Stations! 33% sneller opladen met X-ChargeDankzij X-Charge kan de Power Station de input uit twee opladers combineren, om zo extra snel op te laden. Wanneer zowel de standaard oplader als een USB-C PD oplader zijn aangesloten, wordt X-Charge automatisch geactiveerd en zal je Power Station dus tot wel 33% sneller opgeladen zijn!Veelzijdige poortkeuze – Beschik altijd over de output die je nodig hebtDe Power Station beschikt over 5 verschillende soorten aansluitingen, zodat je altijd over de poort beschikt die je nodig hebt. Hij heeft twee krachtige AC-aansluitingen met een vermogen van 500W, maar ook een 120W 12V Car Charger (sigaretten aansteker aansluiting), 1x 60W USB-C PD in-/uitgang, 3x normale USB-uitgangen, en zelfs 2x 5,5mm 60W DC-uitgangen. Gemakkelijk opladenDe Power Station is niet alleen op te laden met een gewone oplader, maar ook via zonne-energie of zelfs vanuit je auto! Alles is mogelijk dankzij de meegeleverde kabels. De snelste manier om het Power Station op te laden is met een 200W zonnepaneel, zoals de Xtorm XPS200 zonnepaneel.Xtreme Power - overalHet maakt niet uit of je gaat kamperen, een roadtrip gaat maken of naar een afgelegen plek reist - tegenwoordig heb je altijd stroom nodig om van je apparaten te kunnen blijven genieten.  Smartphones, camera's, laptops, drones, of zelfs een koelbox of TV; niets is te gek voor deze Portable Power Station. Combineer hem met een zonnepaneel en je bent in staat om volledig off-grid te gaan. 612Wh batterijcapaciteit Pure sine wave Batterij met een 4x langere levensduur 500W AC output 60W USB-C PD in-/output 18W USB Quick Charge 3.0 output 2x 15W USB output 120W 12V Car Charger output 2x 60W 5.5mm DC output 6.5mm DC input Solar input (PV/Anderson) Standaard oplaad stekker en kabel Auto oplaad stekker en kabel MC4 naar Solar PV/Anderson kabel Opbergzakje voor de meegeleverde kabels *1 batterijcyclus bestaat uit 1 volledige lading van 0 tot 100%. Dit kan ook worden opgesplitst in meerdere losse oplaadbeurten (bijv. 2x 50% tot 100%).
Outlet
Xtreme Powerstation 1300W - Xtorm NL Xtreme Powerstation 1300W - Xtorm NL
XP1300 Xtreme Powerstation 1300W

1300W / 392.000 mAh

€899,00 €1.499,00
Met de Xtorm Power Station 1300 heb je altijd en overal de beschikking over twee stopcontacten met een krachtige output van wel 1300W. Dankzij de hoge capaciteit van 1254Wh kun je zelfs grotere apparaten zoals een laptop, tv of zelfs een koelbox van stroom voorzien - voor meerdere uren!Batterijen met een 4x langere levensduurDe XP1300U maakt gebruik van een nieuw type batterijcel, LiFePO4. Deze cellen hebben één groot voordeel ten opzichte van standaard Li-ion cellen - namelijk hun veel langere levensduur. Standaard Li-ion-cellen hebben een levensduur van ongeveer 500 "batterijcycli"*, terwijl LiFePO4-cellen een levensduur hebben van 2000x. Dat is dus 4x langer dan de meeste andere Power Stations! 33% sneller opladen met X-ChargeDankzij X-Charge kan de Power Station de input uit twee opladers combineren, om zo extra snel op te laden. Wanneer zowel de standaard oplader als een USB-C PD oplader zijn aangesloten, wordt X-Charge automatisch geactiveerd en zal je Power Station dus tot wel 33% sneller opgeladen zijn! Veelzijdige poortkeuze – Beschik altijd over de output die je nodig hebtDe XP1300U beschikt over 5 verschillende soorten aansluitingen, zodat je altijd over de poort beschikt die je nodig hebt. Hij heeft twee krachtige AC-aansluitingen met een vermogen van 1300W, maar ook een 120W 12V Car Charger (sigaretten aansteker aansluiting), 1x 60W USB-C PD in-/uitgang, 3x normale USB-uitgangen, en zelfs 2x 5,5mm 60W DC-uitgangen. Gemakkelijk opladenDe Power Station is niet alleen op te laden met een gewone oplader, maar ook via zonne-energie of zelfs vanuit je auto! Alles is mogelijk dankzij de meegeleverde kabels.  Een van de snelste manieren om het Power Station op te laden is met een 200W zonnepaneel, zoals de Xtorm XPS200 zonnepaneel.Xtreme Power - overalHet maakt niet uit of je gaat kamperen, een roadtrip gaat maken of naar een afgelegen plek reist - tegenwoordig heb je altijd stroom nodig om van je apparaten te kunnen blijven genieten.  Smartphones, camera's, laptops, drones, of zelfs een koelbox of TV; niets is te gek voor deze Portable Power Station. Combineer hem met een zonnepaneel en je bent in staat om volledig off-grid te gaan.*1 batterijcyclus bestaat uit 1 volledige lading van 0 tot 100%. Dit kan ook worden opgesplitst in meerdere losse oplaadbeurten (bijv. 2x 50% tot 100%).
Abonneer je op onze nieuwsbrief