HOE WERKT EEN PORTABLE POWER STATION?

Ben jij een echte avonturier en zoek jij graag de natuur op? Dan is een Portable Powerstation een goede toevoeging aan jouw travelgear. De krachtige Powerstations uit de Xtorm Xtreme Power Series hebben een enorme capaciteit en meerdere verschillende uitgangen om al jouw apparaten op aan te sluiten. In deze blog vertellen wij jou graag wat meer over de werking, het gebruik en onderhoud van een Xtorm Portable Powerstation!

Wat is een Portable Powerstation?

Een Portable Powerstation is in feite een grote draagbare batterij of Powerbank en heeft als extraatje ook een stekkeraansluiting. Dit, in combinatie met de hoge capaciteit, zorgt ervoor dat je niet alleen mobiele apparaten maar ook allerlei huis-, tuin-, en keukenapparaten kunt aansluiten, waar je ook bent.
Xtreme Power Series

Wat is het verschil tussen een Portable Powerstation en een Powerbank?

Het grootse verschil zit in de capaciteit, en de aansluitingen. Een Powerstation heeft altijd één of meerdere stekkeraansluitingen en een grotere batterij met genoeg vermogen om allerlei verschillende (zwaardere) apparaten aan te sluiten en is hierdoor een stuk groter.

Powerbanks moeten vooral draagbaar zijn, je mobiele apparaten op kunnen laden en worden voornamelijk gebruikt tijdens dagjes weg of vliegreizen.

Een Portable Powerstation heeft veel meer praktische toepassingen. Zo kun je deze goed gebruiken tijdens een kampeertrip in de natuur of als extra accu tijdens een weekendje weg met de caravan of camper. Als je de Powerstation combineert met een Zonnepaneel van Xtorm, kun je zelfs een tijdje off-grid gaan. We hebben momenteel diverse bundels beschikbaar waarmee jij tot wel €95 kunt besparen. Ontdek ze hier

Powerstation met Zonnepaneel

Welke aansluitingen heeft een Powerstation?

Een Xtorm Powerstation heeft een brede selectie aan aansluitingen. Met de juiste, bijpassende kabel zijn bijna alle apparaten te gebruiken of op te laden.

 • Eén of meerdere 220V stekkeraansluitingen.
 • Een 12V autoplug om de Powerstation via de aansluiting in je auto op te laden.
 • Voor het eenvoudig opladen van je mobiele apparaten beschikt elke Portable Powerstation over meerdere USB poorten, waarvan één Quick Charge 3.0.
 • Er is ook een 60W USB-C PD in-/output beschikbaar voor extra snel opladen.
 • Met de bijgeleverde MC4 naar DC kabel, kun je zelfs één of meerdere Zonnepanelen van Xtorm aansluiten om zo nog langer te genieten van #MoreEnergy

Bij Xtorm kiezen wij bewust voor een zuivere sinus golf (pure sine wave) in onze Portable Powerstations. Hiermee garanderen wij kwaliteit en grote bruikbaarheid!

Met een zuivere sinus golf heb je geen last van gebrom of storingen na het aansluiten van je elektrische apparaten. Ook alle oudere apparaten waar een transformator in zit, kun je aansluiten op je Powerstation. Zelfs een elektrische tandenborstel of scheerapparaat werkt perfect.

Welke apparaten kun je gebruiken via de stekkeraansluiting van de Powerstation?

Hiervoor moet je eerst het antwoord weten op de volgende vraag: Wat is het wattage (W) van het product dat je zou willen aansluiten? Het stroomverbruik van het product is meestal te vinden op het specificatielabel van het product, of is online te vinden.

De XP300 heeft namelijk een maximale output van 300W, dus het aangesloten apparaat moet minder dan 300W gebruiken om goed te functioneren met dit type Powerstation. Denk hierbij aan; verlichting, portable gaming consoles en laptops. Voor de XP500 is dit 500W en voor de XP1300 is dit 1300W. Met deze hoge output kun je bijvoorbeeld een waterkoker, ventilator of koelbox voor langere tijd van stroom voorzien.

Powerstation XP300

Hoe lang krijgt je apparaat energie via de Powerstation?

De inhoud van de batterij wordt aangeduid in wattuur of Wh. Hoe groter de waarde, hoe langer de batterij meegaat. De batterijcapaciteit van de XP300 is 281Wh. De capaciteit die bruikbaar is via de stekkeraansluiting ligt rond de 175Wh. Er is altijd wat stroomverlies door het omzetten van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC).

De rekensom is als volgt:
175Wh / (vul wattage van jouw apparaat in) = aantal uur stroomvoorziening

Als voorbeeld, wanneer je een ventilator van 10W aan zou sluiten:
175Wh / 10W = 17.5 uur

Bij de XP500 ligt de bruikbare capaciteit via AC stroom op ongeveer 367Wh. Met dit type Portable Powerstation kan dezelfde ventilator dus bijna 37 uur blijven draaien!

Powerstation XP300

Hoe laad ik mijn Portable Powerstation op?

Er zijn meerdere manieren om deze op te laden. De Powerstation wordt geleverd met meerdere oplaadkabels:

 • Een gewone oplader met stekker om thuis je Powerstation op te laden.
 • Een oplader met een 12V auto aansluiting.
 • MC4 kabel om een Zonnepaneel aan te sluiten.

Ook kan de Powerstation worden opgeladen met een USB-C PD oplader en kabel. (Deze is niet inbegrepen)

Dankzij deze veelzijdigheid aan oplaadmogelijkheden kun je vrijwel overal je Portable Powerstation opladen en gebruiken!

Hoe onderhoud ik mijn Portable Powerstation zo goed mogelijk?

 • De Portable Powerstation kan het beste worden opgeslagen op een droge plek, op kamertemperatuur.
 • Temperaturen lager dan 0°C en hoger dan 40°C raden we af. Dit heeft een negatief effect op de capaciteit en levensduur van de batterij in je Powerstation.
 • Om de batterij in optimale conditie te houden wanneer deze niet gebruikt wordt, moet je deze elke 3 tot 6 maanden bijladen.

Nu heb je extra informatie over de werking, het gebruik en onderhoud van onze Portable Powerstations. Als je nog meer wilt weten over deze producten, klik dan op deze link!

Shop Portable Power Stations

Abonneer je op onze nieuwsbrief