Hoe vaak kan ik mijn telefoon opladen met een Powerbank?

Wil je weten hoe vaak je jouw telefoon kunt opladen met behulp van een Powerbank? In deze blog leggen wij stap voor stap uit hoe je dit met een eenvoudige formule kunt berekenen.

De Formule:

Aantal Oplaadbeurten = (Capaciteit van de Powerbank in Milliampère-uur × 0.85) / Batterijcapaciteit van het Apparaat Milliampère-uur

Wil jij weten wat het aantal oplaadbeurten zijn van andere apparaten, zoals je laptop? In onze blog “Hoe vaak kan ik mijn apparaten opladen met een Powerbank of Powerstation?” leggen we dit uit!

Stapsgewijze Instructies

1. Verzamel de juiste Informatie

Voordat je begint met rekenen, zorg je ervoor dat je de volgende informatie hebt:

  • De capaciteit van je Powerbank of Powerstation in Milliampère-uur (mAh). Deze informatie staat meestal op de productverpakking, in de handleiding, of online.

  • De capaciteit van de batterij van je telefoon in Milliampère-uur (mAh). Deze informatie staat meestal op je telefoon zelf, in de specificaties, of online.

2. Begrijp de Variabelen

  • Milliampère-uren (mAh): Deze variabele staat voor de hoeveelheid elektrische lading die een batterij kan vasthouden en afleveren. Milliampère-uren (mAh) is een eenheid die stroom, gemeten in milliampères, combineert met tijd, gemeten in uren, om de capaciteit van een batterij aan te geven. Het geeft aan hoeveel lading de batterij gedurende een bepaalde periode kan leveren voordat deze opnieuw moet worden opgeladen.

  • De factor 0.85 die in de formule wordt gebruikt, houdt rekening met energieverlies en inefficiënties die optreden tijdens het opladen van een telefoon met een Powerbank.

3. Vul de Variabelen In

Nu je de benodigde gegevens hebt, kun je de formule gebruiken om het aantal oplaadbeurten van je telefoon te berekenen:

Aantaal Oplaadbeurten = (Capaciteit van de Powerbank in mAh × 0.85) / Batterijcapaciteit van je telefoon in mAh

Vermenigvuldig de Capaciteit van de Powerbank met 0.85 en deel vervolgens het resultaat door de Batterijcapaciteit van je telefoon. Dit zal je het geschatte aantal keren geven dat je jouw telefoon kunt opladen met de Powerbank.

Voorbeeld

Laten we zeggen dat je een Powerbank hebt met een capaciteit van 10.000 mAh en een telefoon met een batterijcapaciteit van 4.000 mAh.

Het aantal oplaadbeurten = (10.000 mAh × 0.85) / 4.000 mAh.

Het aantal oplaadbeurten = 8.500 mAh / 4.000 mAh.

Het aantal oplaadbeurten ≈ 2.13.

In dit voorbeeld kan de Powerbank de telefoon ongeveer 2.13 keer opladen.

Essential Powerbank in een café

Extra tips

  • Oplaadervaringen kunnen verschillen van theoretische berekeningen door factoren zoals temperatuur, batterijgezondheid, en kwaliteit van de stroombron.

  •  Telefoons kunnen variërende hoeveelheden stroom verbruiken op basis van hun gebruik, instellingen, en gebruikte functies.

  • Als je van plan bent om meerdere telefoons op te laden, tel dan hun individuele capaciteit in mAh op en neem dat totaal op in je berekeningen.

Het berekenen van het aantal oplaadbeurten met behulp van deze formule helpt je om in te schatten hoe lang je jouw telefoon van stroom kunt voorzien als je op pad bent.

Klantfavorieten

Bestseller Nieuw
Powerbank 67W - 27.000 mAh - Fuel Series 5 - Midnight Black - Xtorm NL Powerbank 67W - 27.000 mAh - Fuel Series 5 - Midnight Black - Xtorm NL
FS5271 Powerbank 67W - 27.000 mAh - Fuel Series 5 - Midnight Black

27.000 mAh - 67W - 2x USB-C + 1x USB-A

€99,95
Grote capaciteit van 27K mAh Met een robuuste capaciteit van 27.000mAh, houdt deze Powerbank jouw apparaten de hele dag opgeladen. Of je nu op reis bent, werkt on-the-go of gewoon onderweg bent, je krijgt voldoende extra energie om de dag door te komen. Deze hoge capaciteit van 27K mAh is meer dan genoeg om je smartphone minstens 5x volledig op te laden en je laptop minimaal 1 keer.  Snel-laden van je laptop met 67W USB-C PD Deze FS5 Powerbank heeft een supersnelle USB-C PD poort van 67W waarmee je iPhone en Android smartphones, tablets, laptops en elk ander compatibel apparaat snel op kunt laden. De Powerbank zelf is binnen 2,5 uur weer volledig opgeladen.  Gelijktijdig en Pass-through opladen met 3 poorten Door de 3 verschillende poorten, laad je gemakkelijk meerdere apparaten tegelijk op. De krachtige 67W USB-C PD poort gebruik je voor je laptop en de 27W USB-C PD en 18W USB-A poorten zijn geschikt voor het opladen van bijvoorbeeld je smartphone of earbuds. Door de pass-through functie is het ook mogelijk om tegelijkertijd de Powerbank zelf én aangesloten apparaten van nieuwe energie te voorzien!  Geschikt voor het vliegtuig De batterij-capaciteit van 27.000mAh is de maximale capaciteit die je mee mag nemen in je handbagage tijdens een vliegreis. Deze Powerbank komt dus probleemloos door alle veiligheidscontroles op de luchthaven. Gebruik je telefoon of tablet tijdens de vlucht voor een spelletje of het kijken van een film. Geen zorgen over lege batterijen bij aankomst! Duurzaam ontwerp Door te kiezen voor plastic met een GRS-certificaat, wordt er nieuw leven gegeven aan gerecyclede materialen. Het grootste gedeelte van de Powerbank is gemaakt van dit gerecyclede plastic, wat meehelpt aan een duurzame toekomst. Dit GRS plastic voldoet uiteraard aan de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidsnormen van Xtorm.  Veilig in gebruik Met de geavanceerde veiligheidsfuncties, beschermt deze Powerbank niet alleen zichzelf maar ook alle aangesloten apparaten. De mechanismen die beschermen tegen overladen, oververhitting en kortsluiting voorkomen mogelijke ongelukken zodat je zorgeloos je apparaten op kunt laden. 
Bestseller Nieuw
Powerbank 35W - 20.000 mAh - Fuel Series 5 - Midnight Black - Xtorm NL Powerbank 35W - 20.000 mAh - Fuel Series 5 - Midnight Black - Xtorm NL
FS5201 Powerbank 35W - 20.000 mAh - Fuel Series 5 - Midnight Black

20.000 mAh - 35W - 2x USB-C + 1x USB-A

€64,95
Grote capaciteit van 20.000mAh Geen angst meer voor een lege batterij! Met de enorme capaciteit van 20.000mAh heeft deze Xtorm Powerbank meer dan genoeg energie om je apparaten de hele dag opgeladen te houden. Of je nu aan het wandelen bent, op reis of gewoon onderweg, deze Powerbank heeft voldoende capaciteit om je smartphone minimaal 4x volledig op te laden!Snelladen met 35W USB-C PD Door de twee snelle 35W USB-C PD outputs, laad je iPhone en Android smartphones en tablets razendsnel op. Ook andere mobiele apparaten zijn binnen no-time weer volledig opgeladen. De Powerbank zelf is binnen 3,5 uur weer opgeladen en klaar voor gebruik. Veelzijdig opladen met 3 poorten en pass-throughMeerdere apparaten kunnen tegelijkertijd opgeladen worden met deze Powerbank! Maak gebruik van de twee krachtige 35W USB-C PD poorten en de 18W USB-A poort om zowel je telefoon, tablet als camera op te laden. Dankzij de pass-through functie is het ook mogelijk om zowel de Powerbank zelf en aangesloten apparaten gelijktijdig op te laden. Duurzaam en milieubewust ontworpenDoor te kiezen voor GRS-gecertificeerd plastic, wordt een nieuw leven gegeven aan gerecyclede materialen. Het gebruik van gerecycled plastic is niet alleen goed voor de planeet, het materiaal voldoet ook aan de hoge kwaliteits- en duurzaamheidsnormen van Xtorm.Geschikt om mee te nemen in het vliegtuigMet een batterij-capaciteit van 20.000mAh, voldoet deze Powerbank aan de veiligheidsvoorschriften van vliegmaatschappijen. Hierdoor is deze geschikt om mee te nemen in je handbagage. Houd al je apparaten opgeladen tijdens de vlucht en geniet met een gerust hart van een spelletje of kijk afleveringen van je favoriete serie. Veiligheid voor allesOm de aangesloten apparaten en de Powerbank zelf te beschermen, is deze uitgerust met allerlei veiligheidsfuncties. De mechanismen beschermen tegen overladen, kortsluiting en doorladen zodat je zorgeloos al je al apparaten op kunt laden, op een veilige manier. 
Bestseller Outlet
Xtorm Powerbank Titan 60W - 24.000 mAh  Fan Edition Xtorm Powerbank Titan 60W - 24.000 mAh  Fan Edition
XB4FE Powerbank Titan 60W - 24.000 mAh Fan Edition

60W / 24.000 mAh

€89,95 €159,00
De XB401 Titan Powerbank combineert iconisch design met vooruitstrevende specificaties, duurzame materialen en innovatieve functies. Het is de perfecte Powerbank om jouw Ultrabook, tablet of smartphone op te laden. Door de geïntegreerde kabel ben je altijd klaar om, zelfs onderweg, jouw apparaten op te laden. De ultieme Powerbank voor laptopsDe Titan beschikt over 3 krachtige USB-C PD uitgangen met een totaal gecombineerde output van 90W. De 60W USB-C PD poort is geoptimaliseerd om jouw Ultrabook, of andere lichtgewicht laptops, op te laden in slechts 1,5 uur! De andere USB-C PD uitgangen zijn uitermate geschikt om je smartphone of tablet op te laden. Extra fast rechargingMet dank aan de 60W USB-C PD ingang, is de Powerbank zelf binnen 2 uur volledig opgeladen en klaar voor gebruik. De Powerbank kan zelfs tijdens het opladen, gebruikt worden om andere apparaten op te laden!Richting een duurzame toekomstOm een stap vooruit te zetten richting een duurzamere toekomst, is de behuizing van de Powerbank gemaakt van gerecycled plastic. Ook het verpakkingsmateriaal is van gerecycled karton en plastic. Onze producten zijn gemaakt om lang mee te gaan en op deze manier bestrijden we de wegwerpmaatschappij. Een ontwerp dat goed voeltDesign gaat hand in hand met gebruiksgemak. Dit is de reden dat wij extra aandacht besteden aan details; een matte soft-touch finish, een geïntegreerde magnetische USB-C PD kabel en een LED batterij-display dat alleen tevoorschijn komt wanneer jij dat nodig hebt.  Opnieuw uitgevonden batterij displayDe LED batterij-display in de Titan valt prachtig samen met het totale design van de Powerbank. Het retro pixel-design verschijnt alleen wanneer dat nodig is; het toont het actuele percentage van de batterij en de oplaadstatus. Als het display uitstaat, is deze compleet onzichtbaar. Hierdoor komt het design van de Powerbank nog beter tot z’n recht en blijft deze strak en minimalistisch.
Abonneer je op onze nieuwsbrief