Hoe vaak kan ik mijn telefoon opladen met een Powerbank?

Wil je weten hoe vaak je jouw telefoon kunt opladen met behulp van een Powerbank? In deze blog leggen wij stap voor stap uit hoe je dit met een eenvoudige formule kunt berekenen.

De Formule:

Aantal Oplaadbeurten = (Capaciteit van de Powerbank in Milliampère-uur × 0.85) / Batterijcapaciteit van het Apparaat Milliampère-uur

Wil jij weten wat het aantal oplaadbeurten zijn van andere apparaten, zoals je laptop? In onze blog “Hoe vaak kan ik mijn apparaten opladen met een Powerbank of Powerstation?” leggen we dit uit!

Stapsgewijze Instructies

1. Verzamel de juiste Informatie

Voordat je begint met rekenen, zorg je ervoor dat je de volgende informatie hebt:

  • De capaciteit van je Powerbank of Powerstation in Milliampère-uur (mAh). Deze informatie staat meestal op de productverpakking, in de handleiding, of online.

  • De capaciteit van de batterij van je telefoon in Milliampère-uur (mAh). Deze informatie staat meestal op je telefoon zelf, in de specificaties, of online.

2. Begrijp de Variabelen

  • Milliampère-uren (mAh): Deze variabele staat voor de hoeveelheid elektrische lading die een batterij kan vasthouden en afleveren. Milliampère-uren (mAh) is een eenheid die stroom, gemeten in milliampères, combineert met tijd, gemeten in uren, om de capaciteit van een batterij aan te geven. Het geeft aan hoeveel lading de batterij gedurende een bepaalde periode kan leveren voordat deze opnieuw moet worden opgeladen.

  • De factor 0.85 die in de formule wordt gebruikt, houdt rekening met energieverlies en inefficiënties die optreden tijdens het opladen van een telefoon met een Powerbank.

3. Vul de Variabelen In

Nu je de benodigde gegevens hebt, kun je de formule gebruiken om het aantal oplaadbeurten van je telefoon te berekenen:

Aantaal Oplaadbeurten = (Capaciteit van de Powerbank in mAh × 0.85) / Batterijcapaciteit van je telefoon in mAh

Vermenigvuldig de Capaciteit van de Powerbank met 0.85 en deel vervolgens het resultaat door de Batterijcapaciteit van je telefoon. Dit zal je het geschatte aantal keren geven dat je jouw telefoon kunt opladen met de Powerbank.

Voorbeeld

Laten we zeggen dat je een Powerbank hebt met een capaciteit van 10.000 mAh en een telefoon met een batterijcapaciteit van 4.000 mAh.

Het aantal oplaadbeurten = (10.000 mAh × 0.85) / 4.000 mAh.

Het aantal oplaadbeurten = 8.500 mAh / 4.000 mAh.

Het aantal oplaadbeurten ≈ 2.13.

In dit voorbeeld kan de Powerbank de telefoon ongeveer 2.13 keer opladen.

Essential Powerbank in een café

Extra tips

  • Oplaadervaringen kunnen verschillen van theoretische berekeningen door factoren zoals temperatuur, batterijgezondheid, en kwaliteit van de stroombron.

  •  Telefoons kunnen variërende hoeveelheden stroom verbruiken op basis van hun gebruik, instellingen, en gebruikte functies.

  • Als je van plan bent om meerdere telefoons op te laden, tel dan hun individuele capaciteit in mAh op en neem dat totaal op in je berekeningen.

Het berekenen van het aantal oplaadbeurten met behulp van deze formule helpt je om in te schatten hoe lang je jouw telefoon van stroom kunt voorzien als je op pad bent.

Abonneer je op onze nieuwsbrief