Hoe vaak kan ik mijn apparaten opladen met een Powerbank of Powerstation?

Wil je weten hoe vaak je jouw apparaat (denk aan een laptop, iPad, drone, enz.) kunt opladen met behulp van een Powerbank of Powerstation? In deze blog leggen wij stap voor stap uit hoe je dit met een eenvoudige formule kunt berekenen.

De Formule:

Aantal Oplaadbeurten = (Capaciteit van de Powerbank/Powerstation in Wattuur × 0.85) / Batterijcapaciteit van het Apparaat in Wattuur

Wil je alleen weten hoe vaak je jouw telefoon kunt opladen met een Powerbank? In onze blog "Hoe vaak kan ik mijn telefoon opladen met een Powerbank?" geven we je een praktischere formule. Wil je de oplaadtijden van andere apparaten weten? Lees dan verder!

Stapsgewijze Instructies:

1. Verzamel de juiste Informatie

Voordat je begint met rekenen, zorg je ervoor dat je de volgende informatie hebt:

  • De capaciteit van je Powerbank of Powerstation in Wattuur (Wh). Deze informatie staat meestal op de productverpakking, in de handleiding, of online.

  • De capaciteit van de batterij van je apparaat in Wattuur (Wh). Deze informatie staat meestal op het apparaat zelf, in de specificaties, of online.

 2. Begrijp de Variabelen

  • Wattuur (Wh): Deze variabel staat voor de totale hoeveelheid energie die een batterij of stroombron in de loop van de tijd kan opslaan of leveren. Dit wordt berekend door de spanning (V) te vermenigvuldigen met de capaciteit (Ah) van de stroombron.

  • De factor 0.85 die in de formule wordt gebruikt, houdt rekening met energieverlies en inefficiënties die optreden tijdens het opladen van een apparaat met een Powerbank.

3. Vul de Variabelen In

Nu je de benodigde gegevens hebt, kun je de formule gebruiken om het aantal oplaadbeurten van je apparaat te berekenen:

Aantaal Oplaadbeurten = (Capaciteit van de Powerbank/Powerstation in Wh × 0.85) / Batterijcapaciteit van het Apparaat in Wh

Vermenigvuldig de Capaciteit van de Powerbank of Powerstation met 0.85 en deel vervolgens het resultaat door de Batterijcapaciteit van je apparaat. Dit zal je het geschatte aantal keren geven dat je jouw apparaat kunt opladen met de Powerbank of Powerstation.

Voorbeeld

Laten we zeggen dat je een Powerbank hebt met een capaciteit van 100 Wh en een apparaat met een batterijcapaciteit van 30 Wh.

Het aantal oplaadbeurten = (100 Wh × 0.85) / 30 Wh.

Het aantal oplaadbeurten = 85 Wh / 30 Wh.

Het aantal oplaadbeurten ≈ 2.83.

In dit voorbeeld kan de Powerbank het apparaat ongeveer 2.83 keer opladen.

XB4 with Drone

Extra tips

  • Oplaadervaringen kunnen verschillen van theoretische berekeningen door factoren zoals temperatuur, batterijgezondheid, en kwaliteit van de stroombron.

  • Apparaten kunnen variërende hoeveelheden stroom verbruiken op basis van hun gebruik, instellingen, en gebruikte functies.

  • Als je van plan bent om meerdere apparaten op te laden, tel dan hun individuele capaciteit in Wh op en neem dat totaal op in je berekeningen.

Het berekenen van het aantal oplaadbeurten met behulp van deze formule helpt je om in te schatte hoe lang je jouw apparaten van stroom kunt voorzien als je op pad bent.

Abonneer je op onze nieuwsbrief