Alles wat je moet weten over Powerbanks in het vliegtuig

Of je nu onderweg bent voor zaken of plezier, een Powerbank kan onmisbaar zijn om je apparaten opgeladen te houden, zelfs wanneer je in de lucht bent. Maar hoe zit het eigenlijk met het meenemen van een Powerbank in een vliegtuig? In dit artikel duiken we dieper in op de ins en outs van het gebruik van Powerbanks tijdens vliegreizen.

Mag je een Powerbank meenemen in het vliegtuig?

Sta je op het punt om op reis te gaan en vraag je je af of je jouw onmisbare Powerbank kunt meenemen in het vliegtuig? Je bent niet alleen. Het goede nieuws is dat de meeste luchtvaartmaatschappijen het meenemen van een Powerbank in een vliegtuig toestaan. Maar voordat je jezelf geruststelt, is het van essentieel belang om bekend te raken met de specifieke richtlijnen en voorschriften die verschillende luchtvaartmaatschappijen hanteren met betrekking tot het meenemen van Powerbanks aan boord.

Welke luchtvaartmaatschappijen staan het gebruik van Powerbanks toe?

Gelukkig zijn de meeste luchtvaartmaatschappijen tegenwoordig bereid om het gebruik van Powerbanks tijdens vluchten toe te staan. Toch is het verstandig om vooraf de specifieke richtlijnen van jouw gekozen luchtvaartmaatschappij te raadplegen om eventuele verrassingen bij de veiligheidscontrole te voorkomen.

Zijn er specifieke eisen voor Powerbanks tijdens vliegreizen?

Ja, er bestaan zeker specifieke eisen voor het vervoeren van Powerbanks aan boord van vliegtuigen. Meestal moeten Powerbanks in je handbagage worden meegenomen en niet in je ingecheckte bagage. Bovendien kunnen er beperkingen zijn wat betreft de capaciteit van de Powerbank.

Welke Powerbank mag mee in het vliegtuig?

Bij het selecteren van een Powerbank voor gebruik in een vliegtuig, is het van groot belang om rekening te houden met de specificaties en capaciteit. Tijdens langere reizen kunnen laptop Powerbank modellen een uitstekende keuze zijn. Voor kortere avonturen zijn compacte Powerbanks een handige optie.

Mag een Powerbank in handbagage?

Zeker, Powerbanks zijn meestal toegestaan in je handbagage. Dit is zelfs de aanbevolen manier om ze te vervoeren vanwege de lithium-ion batterijen die ze bevatten. Het vermijden van het inchecken van Powerbanks vermindert het risico op mogelijke schade.

Hoeveel mAh mag een Powerbank hebben in het vliegtuig?

De toegestane capaciteit van een Powerbank kan variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de voorschriften van het land. Meestal is er een limiet tot ongeveer 100 Wattuur (Wh) of 27.000 mAh. Het is aan te raden om deze limiet te respecteren om problemen tijdens het inchecken te voorkomen.

Wat zijn de veiligheidstips voor het gebruik van Powerbanks in vliegtuigen?

Veiligheid heeft altijd prioriteit, en dat geldt ook voor het gebruik van Powerbanks in vliegtuigen. Hier zijn enkele belangrijke tips:

  • Laad je Powerbank volledig op voordat je gaat vliegen.
  • Bewaar je Powerbank in je handbagage.
  • Bescherm je Powerbank tegen mogelijke schade.

Met deze informatie in gedachten, kun je optimaal profiteren van je Powerbank tijdens vliegreizen en zorgeloos blijven genieten van je elektronische apparaten, zelfs terwijl je hoog boven de wolken zweeft.

Powerbanks voor in het vliegtuig

Bestseller
Xtorm Xtorm FS402 Powerbank 20W - 20.000 mAh Xtorm Xtorm FS402 Powerbank 20W - 20.000 mAh
FS402 Powerbank 20W - 20.000 mAh - Fuel Series 4

20W / 20.000 mAh

€59,95
Next-Gen PowerDeze FS4 Power Bank heeft de nieuwste tech en innovaties die je Next-Gen oplaadsnelheden brengen. Hij beschikt over 2 USB-uitgangen en een extra krachtige 20W USB-C uitgang die is ontworpen om je smartphone sneller dan ooit op te laden.Snel. Hoe snel?Deze Fuel Series Power Bank kan een gloednieuwe iPhone 14 en iPhone 12/13 tot 59% opladen in slechts een half uur. Vergeleken met het gebruik van een oude oplader is dit tot 3x sneller!Ontwikkeld met passieBij Xtorm vinden we dat je plezier en energie moet krijgen van het gebruik van onze producten. Daarom besteden we extra aandacht aan het ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid van onze Power Banks. Een ontwerp dat goed voeltDeze Power Bank heeft een uniek en iconisch geometrisch ontwerp met een matte soft-touch afwerking, ontworpen om er goed uit te zien en te voelen. Het resultaat is een Power Bank die zich onderscheidt van de massa en die elke dag weer een waar genot is om te gebruiken. Geeft #MoreEnergyUitgerust met een hoge capaciteit batterij, geeft deze Power Bank jou en je apparaten meer energie. Zijn 20W vermogen en 20.000mAh batterij zijn sterk genoeg om je telefoon tot 5 keer snel op te laden!CompatibiliteitOok al is deze Power Bank volledig uitgerust met de nieuwste technologie en innovaties, hij is nog steeds volledig compatibel met al je oudere apparaten. We zijn klaar voor de toekomst, maar we mogen het verleden niet vergeten.
Xtorm Essential Powerbank 5.000 mAh Xtorm Essential Powerbank 5.000 mAh
XE1050 Essential Powerbank 5.000 mAh

12W / 5.000 mAh

€29,95
Pass-through opladenTerwijl de powerbank oplaadt, kun je de USB output ports nog steeds gebruiken. Laad jouw apparaat op terwijl de powerbank zichzelf ook weer oplaadt!Laad meerdere apparaten tegelijk opOm opladen on-the-go mogelijk te maken, heeft de powerbank twee 12W outputs: USB en USB-C. Dit betekent dat je twee apparaten tegelijk op kunt laden. Ontworpen om op te vallenDeze Essential Powerbank combineert functionaliteit met een design dat opvalt. De frisse kleuren worden geaccentueerd door de matte afwerking, subtiele grafische textuur en glanzende accenten. Gemaakt voor (tijdens het) reizenOf je de powerbank nu gebruikt tijdens je reis naar het werk, voor reizen, of tijdens een outdoor avontuur – je kunt altijd rekenen op je Xtorm Essential Powerbank. We zijn trots op onze eersteklas kwaliteit en duurzame designs, die elke dag weer getest en bewezen worden door miljoenen reizigers, wereldwijd. 
Bestseller
Xtorm Xtorm XB402 Powerbank Titan Pro 150W - 24.000 mAh Xtorm Xtorm XB402 Powerbank Titan Pro 150W - 24.000 mAh
XB402 Powerbank Titan Pro 140W - 24.000 mAh

140W / 24.000 mAh

€199,00
De XB4 Titan Powerbank combineert iconisch design met vooruitstrevende specificaties, duurzame materialen en innovatieve functies. Het is de perfecte Power Bank om jouw MacBook, tablet of smartphone op te laden. Door de geïntegreerde kabel ben je altijd klaar om, zelfs onderweg, jouw apparaten op te laden. De ultieme Powerbank voor laptopsDe Titan Pro beschikt over 4 krachtige USB-C PD uitgangen met een totaal gecombineerde output van 150W. De 140W USB-C PD poort is geoptimaliseerd om jouw MacBook, of andere krachtige laptops, op te laden in slechts 1,5 uur! De andere USB-C PD uitgangen zijn uitermate geschikt om je smartphone of tablet op te laden. Extra fast rechargingMet dank aan de 100W USB-C PD ingang, is de Powerbank zelf binnen 1,5 uur volledig opgeladen en klaar voor gebruik. De Power Bank kan zelfs tijdens het opladen gebruikt worden om andere apparaten op te laden!Richting een duurzame toekomstOm een stap vooruit te zetten richting een duurzamere toekomst, is het omhulsel van de Powerbank gemaakt van gerecycled plastic. Ook het verpakkingsmateriaal is van gerecycled karton en plastic. Onze producten zijn gemaakt om lang mee te gaan en op deze manier bestrijden we de wegwerpmaatschappij. Een ontwerp dat goed voeltDesign gaat hand in hand met gebruiksgemak. Dit is de reden dat wij extra aandacht besteden aan details; een matte soft-touch finish, een geïntegreerde magnetische USB-C PD kabel en een LED batterij-display dat alleen tevoorschijn komt wanneer jij dat nodig hebt. Opnieuw uitgevonden batterij displayDe LED batterij-display in de Titan valt prachtig samen met het totale design van de Powerbank. Het retro pixel-design verschijnt alleen wanneer dat nodig is; het toont het actuele percentage van de batterij en de oplaadstatus. Als het display uitstaat, is deze compleet onzichtbaar. Hierdoor komt het design van de Powerbank nog beter tot z’n recht en blijft deze strak en minimalistisch. 
Abonneer je op onze nieuwsbrief