Je laptop opladen met een Powerbank

De mogelijkheid om je laptop overal op te laden, geeft je de vrijheid om te werken en te reizen, zonder je zorgen te maken over lege batterijen. Xtorm heeft verschillende Powerbanks die jou dat, samen met de juiste adapter en kabel, kunnen bieden. Dus welke optie is het beste voor jou? En hoe vaak kan een Powerbank je laptop opladen?

Opladen via de USB-C output poort

Tegenwoordig hebben nieuwe laptops vaak een USB-C PD (Power Delivery) of Thunderbolt 3-poort die ook wordt gebruikt om de laptop op te laden. Onze XB3 en XB4 Powerbanks zijn speciaal ontworpen om jouw USB-C PD-laptop op te laden, waar je ook bent.

We hebben meerdere Powerbanks die je laptop kunnen opladen, met een vermogen tussen 45W en 140W. Welke het beste bij jou past, hangt af van de stroombehoefte van je laptop. Een eenvoudige manier om dit te controleren, is door naar de wandoplader te kijken die bij de laptop is geleverd; hier staat het Wattage op vermeld.Hoe vaak kan ik mijn laptop daadwerkelijk opladen?

Dit hangt van verschillende dingen af; de capaciteit van de Powerbank, het batterijformaat van je laptop en de manier van opladen. Om dingen zo goed mogelijk uit te leggen, moeten we wat technischer worden.

Om uit te rekenen hoe vaak een Powerbank een laptop kan opladen, moet je de capaciteit van de Powerbank aan de batterijgrootte van een laptop koppelen. De beste manier om batterijformaten te vergelijken, is door Wh (Wattuur) te gebruiken.

Het gebruik van Wh lijkt misschien vreemd, want normaal gesproken wordt de capaciteit van een Powerbank weergegeven in mAh. Dit komt omdat tot voor kort de meeste Powerbanks in de eerste plaats waren ontworpen om smartphones op te laden, en aangezien de batterijcapaciteit van een smartphone wordt gecommuniceerd in mAh, was het logisch om dit ook voor Powerbanks te doen. Maar met de komst van Powerbanks die speciaal ontworpen zijn om je laptop op te laden, is dit niet meer voldoende.

Wat is Wh en hoe gebruik je het?

Bijvoorbeeld: de 2018 MacBook Pro 13" heeft een 5200mAh-batterij. Als je dit vergelijkt met moderne smartphones, die een capaciteit hebben van minimaal 4500mAh, lijkt de batterij van de laptop relatief klein.
Je zou zelfs denken dat je die MacBook Pro bijna 2x met een 10.000mAh Powerbank op kunt laden, maar helaas is dit niet waar. Dit komt door het feit dat de spanning van laptopbatterijen een beetje anders is dan die van smartphonebatterijen. Het omzetten van mAh naar Wh helpt je hiermee.

Om het gemakkelijk te maken, vermelden Xtorm Powerbanks de Wh-classificatie op de verpakking en in de specificaties. Om de Wh-capaciteit van de batterij van jouw laptop te achterhalen, kun je de handleiding raadplegen of online gaan om het exacte aantal te vinden. Ook kun je dit zelf berekenen door de (m)Ah capaciteit van een batterij te vermenigvuldigen met de spanning. (Ah x V = Wh).Laten we het praktisch aanpakken!

Als we het voorbeeld van hierboven gebruiken: hoe vaak kan een 10.000 mAh Powerbank, van een ander merk, een 2018 MacBook Pro dan in theorie opladen? Hiervoor moeten we uitrekenen hoeveel Wh de Powerbank is.

Eerst moeten we 10.000mAh converteren naar Ah. De "m" in "mAh" staat voor "milli", dus als we eenvoudig 10.000mAh delen door 1000, krijg je 10Ah. Daarna vermenigvuldigen we dat aantal Ah met de spanning van de batterij. Een typische 10.000mAh Powerbank heeft een spanning van 3,7V.

Dit leidt tot de volgende berekening: 10Ah x 3,7V = 37Wh

Als we dit tegenover de 58Wh batterij van de MacBook Pro zetten, blijkt dat een 10.000mAh Powerbank deze laptop dus 0,6 keer op kan laden (37 delen door 58).

Deze berekening kun je toepassen op elke combinatie van laptops en Powerbanks. Bij Xtorm hebben wij in ieder geval een passende Powerbank; welk apparaat jij ook van nieuwe energie wilt voorzien!

Als je de berekening eenmaal begrijpt, maakt dat het koppelen van de juiste batterij aan de juiste Powerbank een stuk eenvoudiger. Nu weet je dat je je niet moet laten afleiden door mAh als het gaat om het opladen van je laptop!

Xtorm Laptop Powerbanks

Nieuw
Xtorm Powerbank Titan Ultra 200W - 27.000 mAh - XB4 Xtorm Powerbank Titan Ultra 200W - 27.000 mAh - XB4
XB403 Powerbank Titan Ultra 200W - 27.000 mAh - XB4

200W / 27.000 mAh

€199,00
Met zijn grote capaciteit van 27.000mAh kan de XB403 Titan Ultra gemakkelijk je USB-C laptop, MacBook, tablet, smartphone of e-reader snel opladen. Met een gecombineerde totale output van 200W en de 140W USB-C PD single output, is deze Titan Ultra de premium en meest krachtige Powerbank binnen de XB4-serie.  Dankzij de geïntegreerde 240W USB-C PD kabel ben je altijd en overal klaar om je apparaten op te laden. Door de snellaadfunctie zijn jouw smartphone, tablet of laptop binnen no-time weer volledig opgeladen. De perfecte Powerbank voor krachtige laptops De Titan Ultra heeft vier krachtige USB-C PD-uitgangen met een totaal gecombineerd vermogen van 200W. De twee 140W USB-C PD poorten zijn geoptimaliseerd om een MacBook, en elke andere krachtige USB-C laptop, extrasnel op te laden. Met de twee 30W USB-C PD-uitgangen kun je eenvoudig een smartphone, tablet of ander draagbaar apparaat opladen. Extra snel opladen Dankzij de 140W USB-C PD-ingang is de Powerbank zelf volledig opgeladen en klaar voor gebruik in 1,1 uur. De Titan Ultra Powerbank is voorzien van pass-through charging, waardoor hij zichzelf en andere apparaten tegelijkertijd kan opladen. Met de snellaadfunctie zijn jouw mobiele apparaten in een mum van tijd weer klaar voor gebruik. Geschikt om mee te nemen in het vliegtuig De Titan Ultra Powerbank heeft een grote batterij capaciteit van 27.000mAh. Dit maakt deze Powerbank geschikt om mee te nemen in je handbagage tijdens vliegreizen. Zelfs op de langste vliegreizen geeft de Titan Ultra je genoeg power om al je mobiele apparaten van energie te voorzien. Ontwerp dat goed voelt met (on)zichtbaar LED-scherm Design gaat hand in hand met gebruiksgemak in de XB4-serie. Daarom besteden we extra aandacht aan details; een matte soft-touch afwerking,een geïntegreerde magnetische USB-C PD kabel en een LED digitaal display dat alleen tevoorschijn komt wanneer je het nodig hebt.  Dit LED-display toont niet alleen de batterijstatus in procenten, maar ook de wattages van de vier verschillende uitgangen. Als het display uit staat, is het volledig onzichtbaar. Dit verbetert het ontwerp van de Powerbank nog meer, waardoor deze slank en minimalistisch blijft. Op weg naar een duurzame toekomst Een groot deel van de Titan Ultra is gemaakt van gerecycled plastic en draagt daarom het GRS-keurmerk. Het grootste deel van de verpakking bestaat uit gerecycled karton met het FSC-keurmerk. De plastic haak, die slechts 2 gram weegt, is ook gemaakt van volledig gerecycled plastic. Xtorm producten zijn gemaakt om lang mee te gaan en zo bestrijden we de vervangingsmarkt. 
Bestseller Nieuw
Powerbank 67W - 45.000 mAh - Fuel Series 5 - Midnight Black - Xtorm NL Powerbank 67W - 45.000 mAh - Fuel Series 5 - Midnight Black - Xtorm NL
FS5451 Powerbank 67W - 45.000 mAh - Fuel Series 5 - Midnight Black

45.000 mAh - 67W - 2x USB-C + 1x USB-A

€119,00
Hoge capaciteit van 45K mAh in compact design Nooit meer een lege batterij met deze Xtorm Powerbank met een enorme capaciteit van 45.000mAh! Of je nu op reis, aan het wandelen, of aan het werk bent: met deze Powerbank krijgen jouw apparaten de hele dag door extra energie. Deze Powerbank heeft meer dan genoeg power om je smartphone minstens 9x volledig op te laden, of je laptop minimaal 2x! De batterijen in deze Powerbank leveren meer vermogen in een kleinere behuizing. Door een 40% kleinere batterij, krijg je bijna de dubbele capaciteit in hetzelfde formaat!  Snel opladen met 67W USB-C PD Deze Powerbank heeft een ultra-snelle 67W USB-C Power Delivery (PD) poort, waarmee je een laptop maar ook iPhone en Android smartphones, tablets en vele andere compatibele apparaten snel kunt opladen. De Powerbank zelf laad je volledig op in slechts 3.5 uur! 3 Poorten voor Gelijktijdig en Pass-through opladen  Wil je meerdere apparaten tegelijk opladen? Geen enkel probleem! De Powerbank beschikt over drie poorten: een krachtige 67W USB-C PD poort, een 27W USB-C PD poort en een 18W USB-A poort. Hiermee laad je moeiteloos je tablet, telefoon en earbuds gelijktijdig op. En dankzij de pass-through charging functie, kun je diverse apparaten opladen terwijl tegelijkertijd ook de Powerbank zelf weer opgeladen wordt.  Ontwerp met gerecyclede materialen Door te kiezen voor GRS-gecertificeerd gerecycled plastic als het primaire materiaal voor deze Powerbank, krijgen gerecyclede plastics een nieuw leven. Het gerecyclede materiaal voldoet aan Xtorm’s hoogste kwaliteits- en duurzaamheidsnormen en is de betere keuze voor onze planeet. Veilig & Beschermd De Powerbank is uitgerust met ingebouwde mechanismen voor overladen, kortsluiting en oververhitting. Deze beschermen zowel de Powerbank als de aangesloten apparaten tegen mogelijke ongelukken. zodat je zorgeloos kunt opladen. • Deze Powerbank heeft een batterijcapaciteit van 45.000mAh en mag meestal niet meegenomen worden in het vliegtuig. Het toegestane vermogen van powerbanks tijdens een vliegreis is maximaal 27.000mAh of 100Wh. 
Bestseller Outlet
Xtorm Powerbank Titan 60W - 24.000 mAh  Fan Edition Xtorm Powerbank Titan 60W - 24.000 mAh  Fan Edition
XB4FE Powerbank Titan 60W - 24.000 mAh Fan Edition

60W / 24.000 mAh

€89,95 €159,00
De XB401 Titan Powerbank combineert iconisch design met vooruitstrevende specificaties, duurzame materialen en innovatieve functies. Het is de perfecte Powerbank om jouw Ultrabook, tablet of smartphone op te laden. Door de geïntegreerde kabel ben je altijd klaar om, zelfs onderweg, jouw apparaten op te laden. De ultieme Powerbank voor laptopsDe Titan beschikt over 3 krachtige USB-C PD uitgangen met een totaal gecombineerde output van 90W. De 60W USB-C PD poort is geoptimaliseerd om jouw Ultrabook, of andere lichtgewicht laptops, op te laden in slechts 1,5 uur! De andere USB-C PD uitgangen zijn uitermate geschikt om je smartphone of tablet op te laden. Extra fast rechargingMet dank aan de 60W USB-C PD ingang, is de Powerbank zelf binnen 2 uur volledig opgeladen en klaar voor gebruik. De Powerbank kan zelfs tijdens het opladen, gebruikt worden om andere apparaten op te laden!Richting een duurzame toekomstOm een stap vooruit te zetten richting een duurzamere toekomst, is de behuizing van de Powerbank gemaakt van gerecycled plastic. Ook het verpakkingsmateriaal is van gerecycled karton en plastic. Onze producten zijn gemaakt om lang mee te gaan en op deze manier bestrijden we de wegwerpmaatschappij. Een ontwerp dat goed voeltDesign gaat hand in hand met gebruiksgemak. Dit is de reden dat wij extra aandacht besteden aan details; een matte soft-touch finish, een geïntegreerde magnetische USB-C PD kabel en een LED batterij-display dat alleen tevoorschijn komt wanneer jij dat nodig hebt.  Opnieuw uitgevonden batterij displayDe LED batterij-display in de Titan valt prachtig samen met het totale design van de Powerbank. Het retro pixel-design verschijnt alleen wanneer dat nodig is; het toont het actuele percentage van de batterij en de oplaadstatus. Als het display uitstaat, is deze compleet onzichtbaar. Hierdoor komt het design van de Powerbank nog beter tot z’n recht en blijft deze strak en minimalistisch.
Abonneer je op onze nieuwsbrief