Blackout. En dan?

BLACKOUT. EN DAN?

Stel je voor. Je zit rustig thuis op de bank televisie te kijken en plots valt de televisie uit en wordt het donker in huis. Alle apparaten die je gewend bent dagelijks te gebruiken geven geen gehoor meer als je op de aan en uit schakelaar drukt. De stroom is uitgevallen

Xtorm Power Stations


Om jou in deze situatie voor minstens twee weken op weg te helpen hebben wij een aantal tips samengesteld.

Water
Het is altijd handig water in huis te hebben voor als het aangesloten water niet meer werkt. Er wordt aangeraden om 2,5 liter water per persoon op te slaan als reserve voorraad. Ook zou je een waterfiltersysteem (zelfvoorzienend, zonder elektriciteit) in huis kunnen nemen om ondanks de stroomuitval water te kunnen filteren.

Levensmiddelen
Sla niet-bederfelijk voedsel zoals pot-en blikgroenten en fruit, granen, peulvruchten, pasta, rijst, knäckebröd, suiker en niet bederfelijke (houdbare) melk in als voorraad.

Geld
Het is altijd handig contant geld in huis te hebben voor het geval dat communicatie met de bank tijdelijk niet mogelijk is. De som van een dubbele week boodschappen, het liefst in kleine biljetten en munten wordt aangeraden. Let er uiteraard wel op dat je dit geld goed beveiligd!

Zorg & Medicijnen
Mocht je medicijnen of andere persoonlijke essentiële geneesmiddelen zoals insuline gebruiken is het goed hier altijd een reserve voorraad van in huis te hebben. Zo kom je nooit zonder te zitten op momenten waarop jij ze nodig hebt. Zorg altijd dat je een eerste hulp kit of verbanddoos in huis hebt en dat deze goed is voorzien van de nodige middelen.

Hygiëne
Uiteraard is het fijn om jezelf te kunnen wassen. Neem daarom hygiëne artikelen in huis.

Licht
Kaarsen en lucifers zijn wellicht wat primitief, maar dat kan op black-out momenten goed van pas komen zodra het avond wordt.

  Voorziening van huisdieren
  Indien je beschikt over huisdieren is het noodzaak om voldoende water en voedsel op te slaan. Zo komt het dier nooit zonder voeding te zitten.

  Verwarming
  Een kachel of open haard kan voor veel warmte zorgen. Zorg daarom dat je voldoende hout hebt om deze aan te laten. Ook voor het aansteken hiervan moet je de juiste middelen in huis hebben. Dekens, slaapzakken en warme kleren kunnen ook veel warmte bieden.

  Vervoer
  Vul waar mogelijk zo veel mogelijk de tank van de auto, zo beschik je ook tijdens een blackout van een vervoersmiddel. Let op! Het thuis opslaan van benzine kan gevaarlijk zijn i.v.m. de hoge ontvlambaarheid. Dit wordt daarom afgeraden als het niet direct nodig is.

  Apparaten
  Een radio op batterijen of zonne-energie of zwengelradio, camping koelbox of koelkast zijn enorm handig op momenten van een blackout. Natuurlijk moeten die worden voorzien van stroom. Zorg daarom voor reservebatterijen en een opgeladen Portable Power Station met ingebouwd stopcontact.


  Let op! Hoe lang de Power Station je apparaten kan voorzien van stroom is natuurlijk sterk afhankelijk van welke apparaten, de hoeveelheid apparaten en voor welke periode je de apparaten wilt voorzien van stroom.

  XP070 - Portable Power Socket 70
  Dit is een compacte Power Bank met ingebouwd stopcontact. Deze lader is met 70W vooral geschikt om apparaten als telefoon, tablets, laptops en kleine andere devices op te laden.
  XP300U - Portable Power Station 300
  Als je voor meerdere uren stroom nodig hebt kan deze lader met 300W apparaten als een lamp, radio, koelbox, laptop voor meerdere uren voorzien van stroom. De Power Station 300 heeft 1 ingebouwd stopcontact.
  XP500 - Portable Power Station 500
  Dit is de grote broer van de Power Station 300. Met 500W kun je met deze lader apparaten voor een langere tijd voorzien van stroom. Deze lader heeft 9 outputs in totaal waarvan 2 stopcontact uitgangen.
  XP1300 - Portable Power Station 1300
  Deze lader is een enorme krachtpatser. Met een hoge output van 1300W is hij geschikt om bepaalde apparaten zelfs voor meerdere dagen te voorzien van stroom. Vrijwel elk draagbaar apparaat is op de Power Station 1300 aan de sluiten. Met 9 verschillende outputs waarvan 2 stopcontact uitgangen heb je altijd de juiste aansluiting voor jouw apparaat.

   

  Een handige feature van de Power Stations is dat ze op 4 manieren te herladen zijn. Zo kun je, zelfs tijdens een blackout, de Power Station weer opnieuw opladen.

  • Via het stopcontact (met bijgeleverde kabels)
  • Via een zonnepaneel (met bijgeleverde kabels)
  • Via 12V Carplug (dit is de aansluiting om via je auto-accu op te laden)
  • Via USB-C

   

  Wat is een Portable Power Station?

  Een Portable Power Station is in feite een grote powerbank, maar dan met een stekkeraansluiting. Dit, in combinatie met een hoge capaciteit, zorgt er voor dat je allerlei huis-, tuin-, en keuken apparaten kunt aansluiten, waar je ook bent.

  Lees meer

  Shop Portable Power Stations

   

  Hoe lang kan ik mijn apparaat voorzien van stroom?

  Lamp (10W) Radio (10W) TV Scherm (30W) Koelbox (40W) Koelbox (60W)
  XP070 4 uur 4 uur 1,5 uur - -
  XP300U 17,5 uur 17,5 uur 5,5 uur 4-6 uur 3-4 uur
  XP500 1,5 dagen 1,5 dagen 12,5 uur 10-13 uur 6-8 uur
  XP1300 3,5 dagen 3,5 dagen 27 uur 20-28 uur 14-19 uur

  Deze tijden zijn gebaseerd op het enkel aansluiten van 1 apparaat tegelijk en het type aangesloten apparaat. Om zelf uit te rekenen hoe lang jouw apparaat kan worden voorzien van stroom kun je de formule uit deze pagina gebruiken.

   

  Shop Portable Power Stations

  Abonneer je op onze nieuwsbrief