DE ZWAARSTE RACE TER WERELD - EEN ONMISBARE EVACUATIE

Zoals geschreven door de grote Atlantische Campagnes: 'De vloot klinkt moe, vaak opgewonden, soms heel blij, soms gefrustreerd, dankbaar maar bovenal zien ze zichzelf als oceaanroeiers en volledig ingebed in het leven op zee. Velen vliegen omhoog en zijn gekneusd - schenen, heupen en bekken krijgen een klap door de handvatten van de roeispaan, spieren doen pijn, de billen zijn pijnlijk, handen en voeten kunnen blaren hebben, maar dit zijn kleine dingen. Sommigen zijn nog steeds zeeziek.’

DE ZWAARSTE RACE

Na een extreme negen dagen op zee had Dominic van Team Atventure besloten om evacuatie aan te vragen vanwege langdurige zeeziekte. Na negen dagen lijden en worstelen. In contact met de veiligheidsagenten en de wedstrijddokter had Dominic besloten dat evacuatie zijn voorkeur had. Alles werd in het werk gesteld om hem in staat te stellen door te gaan, maar verzwakt door de evacuatie op zee was alles wat er nog over was.

De parachutisten gingen voor anker totdat het ondersteuningsjacht arriveerde drie dagen nadat het besluit was genomen om Dominic te evacueren. Op de ochtend van de 24e kwam de redding van Dominic en werd hij veilig geëvacueerd naar het ondersteunende jacht. De evacuatie was veilig en succesvol. Na de beste snelheid naar de bemanning te hebben gebracht, arriveerde het Support Yacht rond 17.00 uur. Na gedetailleerde instructies van alle betrokkenen vond een vlotte en snelle evacuatie plaats.

ROEIEN SOLO

Florian, dapper en sterk als hij is, besloot na overleg met de beveiligers dat hij door zou gaan als soloroeier. Dit betekent dat Team Atventure nog steeds in de race is richting Antigua.
De afgelopen weken waren erg goed voor Florian, ondanks dat hij solo verder ging. Hij is erg positief en heeft grote ambitie om door te gaan in de race. Hij bouwt langzaam op naar de 29e positie van alle betrokken boten. 5e positie in de categorie koppels en zelfs 4e positie voor de soloboten.

Xtorm kan niet trotser zijn om de sponsor te zijn van zulke ongelooflijk dappere roeiers. Zijn favoriete moment van de dag is de ochtend. Hij roeit tot in de vroege uurtjes. Om 5.00 uur stopt hij met roeien, neemt een paar uur slaap en wordt rond 08.30 wakker om tijdens het ontbijt naar de zonsopgang te staren.

We zijn allemaal voorstander van Team Atventure en het ongelooflijke werk dat Florian doet. Door het gebruik van Xtorm-producten kunnen we continue informatie- en contentstromen ontvangen. Florian kan warm blijven dankzij de ongelooflijke sportuitrusting van Xbionic.

Abonneer je op onze nieuwsbrief