Draadloos opladen voor smartphones en andere gadgets wordt steeds populairder, maar bestaat al een paar jaar. Xtorm was een van de eersten die de mogelijkheden van draadloos opladen verkende en doet dat nog steeds met veel draadloze opladers en powerbanks die zijn ontworpen om je leven gemakkelijker te maken.

Voordelen:

Oplaadkabels zien er vaak rommelig uit, of ze verdwijnen achter meubelen op het moment dat je ze nodig hebt. Draadloos opladen is handig omdat je niet elke keer een oplaadkabel hoeft aan te sluiten als je je smartphone wilt opladen. Dit is een perfecte oplossing voor plaatsen zoals uw bureau of nachtkastje. Met een draadloze oplader van Xtorm houdt je huis zowel stijlvol als georganiseerd.

Draadloos opladen is ook een uitstekende oplaadoplossing als je in een restaurant of op een luchthaven bent, omdat je niet je eigen stroomadapter en kabel hoeft mee te nemen of de (vaak) beschadigde kabels van een laadstation hoeft te gebruiken. Draadloos opladen is veel eenvoudiger en veiliger.

De opkomst van draadloos opladen

Draadloos opladen is eigenlijk niets nieuws. In feite bestaat het al sinds het einde van de 19e eeuw, toen elektriciteitspionier en uitvinder Nikola Tesla de technologie demonstreerde. Lange tijd zag het niet veel praktische implementaties, afgezien van de elektrische tandenborstel in de afgelopen decennia. Sinds de integratie in smartphones is de technologie opnieuw enorm populair geworden.

Qi Standaard

Draadloos opladen op smartphones bestaat al sinds 2012, toen het voor het eerst werd geïmplementeerd in de Nexus 4. Sindsdien is het enorm verbeterd, daarom nemen steeds meer telefoonfabrikanten de optie op in hun smartphones. Onder andere Samsung, Huawei, LG en Sony verkopen draadloos oplaadbare smartphones. Apple heeft zich een paar jaar geleden ook bij het spel aangesloten - alle iPhone's sinds de iPhone 8 ondersteunen draadloos opladen.

Dit heeft de bekendheid en populariteit van de laadmethode nog verder vergroot. Andere gadgets zoals smartwatches en oplaadcassettes voor draadloze oordopjes ondersteunen ook draadloos opladen.

Vrijwel alle smartphones en gadgets die draadloos opladen, dus ook de Apple iPhone, gebruiken de Qi-standaard. De naam Qi (uitgesproken als 'chee') is ontleend aan de Chinese taal en betekent 'levenskracht' of 'natuurlijke energie'.

Alle Xtorm draadloze opladers zijn ontworpen om compatibel te zijn met Qi draadloos opladen.

FAQ

Kan ik mijn telefoon draadloos opladen in een beschermhoesje?

Xtorm draadloze oplaadpads kunnen door telefoonhoesjes tot 3 mm worden opgeladen. Het is echter belangrijk op te merken dat een metalen behuizing draadloos opladen verhindert. Het heeft een negatief effect op het laadproces, omdat Qi draadloos opladen werkt door middel van een systeem van magnetische inductiespoelen.

Wordt de draadloze oplader heet?

Alle opladers en adapters genereren enige warmte wanneer ze in gebruik zijn - en dat geldt ook voor draadloze opladers. Xtorm-opladers zijn grondig getest om er zeker van te zijn dat ze veilig in gebruik zijn. Ze bevatten veiligheidschips die overladen en oververhitting voorkomen.