Alles wat je moet weten over draadloos opladen

Draadloos opladen voor smartphones en andere gadgets wordt steeds populairder, maar bestaat al een paar jaar. Xtorm was een van de eersten die de mogelijkheden van draadloos opladen verkende en maakt nog steeds draadloze opladers en Powerbanks die zijn ontworpen om je leven makkelijker te maken.

Wat is draadloos opladen?

Draadloos opladen is het opladen van apparaten zonder dat er een kabel aan het apparaat is gekoppeld. Je legt het apparaat simpelweg op de oplader en het laden begint vanzelf. In vele gevallen is het wel noodzakelijk om een laadkabel aan de oplader te bevestigen, deze heeft namelijk stroom nodig. Vrijwel alle smartphones en gadgets die draadloos opladen ondersteunen, gebruiken de Qi-standaard. Eind 2023 komen de eerste producten met de Qi2-standaard uit; een nieuwe versie van de Qi-standaard. Deze technologie wordt gebaseerd op Apple MagSafe.

Wat is MagSafe?

MagSafe is een technologie van Apple waarmee je opladers magnetisch aan een iPhone kunt koppelen. Op dit moment beschikken alleen de iPhone 12, iPhone 13 en iPhone 14 over MagSafe. Deze technologie gaat vaak samen met draadloos opladen. De FS400U Powerbank van Xtorm is een voorbeeld van een oplader die door zijn magneten vastklikt op de achterkant van je iPhone 12, 13 of 14 en deze draadloos oplaad. 

FS400U Draadloze Magnetische Powerbank

Wat zijn de voordelen van draadloos opladen?

Oplaadkabels zien er vaak rommelig uit, of ze verdwijnen achter meubels op het moment dat je ze nodig hebt. Met draadloos opladen is het niet nodig om je smartphone aan te sluiten op een oplaadkabel. Het is dus de perfecte oplossing op plekken als je bureau of nachtkastje. Het houdt je huis netjes en met de producten van Xtorm ziet het er ook nog eens stijlvol uit.   

Draadloos opladen is ook een uitstekende oplossing als je in een restaurant of op een luchthaven bent, omdat je niet je eigen stroomadapter en kabel hoeft mee te nemen of de (vaak) beschadigde kabels van een laadstation hoeft te gebruiken. Draadloos opladen is veel eenvoudiger en veiliger.

Welke apparaten ondersteunen draadloos opladen?

Steeds meer telefoonfabrikanten nemen de optie draadloos opladen op in hun telefoons. Onder andere Samsung, Huawei, LG en Sony verkopen draadloos oplaadbare smartphones. Apple heeft zich een paar jaar geleden ook bij het spel aangesloten - alle iPhone's sinds de iPhone 8 ondersteunen draadloos opladen. Dit heeft de bekendheid en populariteit van de laadmethode nog verder vergroot. Andere gadgets zoals smartwatches en oplaadcassettes voor draadloze oordopjes ondersteunen ook draadloos opladen.

Wireless Charging Stand

Kan ik mijn telefoon draadloos opladen in een beschermhoesje?

Xtorm draadloze opladers kunnen door telefoonhoesjes tot 3 mm worden opgeladen. Het is echter belangrijk op te merken dat een metalen behuizing draadloos opladen verhindert. Het heeft een negatief effect op het laadproces, omdat Qi draadloos opladen werkt door middel van een systeem van magnetische inductiespoelen.

Wordt de draadloze oplader heet?

Alle opladers en adapters genereren enige warmte wanneer ze in gebruik zijn - en dat geldt ook voor draadloze opladers. Xtorm-opladers zijn grondig getest om er zeker van te zijn dat ze veilig in gebruik zijn. Ze bevatten veiligheidschips die overladen en oververhitting voorkomen.

Draadloze producten van Xtorm

Draadloze magnetische autolader - Xtorm NL Xtorm Draadloze magnetische autolader
AU201 Draadloze magnetische autolader

Compatibel met Apple’s MagSafe

€44,95
Deze magnetische draadloze autolader is volledig compatibel met het MagSafe-ecosysteem van Apple, wat betekent dat je iPhone* zichzelf magnetisch op de draadloze lader vastklikt. Om er zeker van te zijn dat je telefoon stevig op zijn plek blijft tijdens het rijden, hebben we de magneten extra sterk gemaakt.Klik je iPhone vast, en hij start direct met opladen. De perfecte laadoplossing voor woon-werkverkeer en roadtrips.Magnetische Power - bevestigen je telefoon met een simpele klikDankzij het gebruik van versterkte magneten blijft je telefoon stevig op zijn plek zitten tijdens het rijden. De magneten zijn perfect uitgelijnd met die in je iPhone, zodat deze altijd in de meest optimale oplaadpositie staat voor maximale efficiëntie en snelheid. Eenvoudige installatieHet installeren van de lader is enorm eenvoudig: Klik de meegeleverde houder vast op het ventilatierooster van je auto. De houder is voorzien van een sterke klem bekleed met rubber pads, speciaal ontworpen om goed vast te houden, zelfs tijdens hobbelige wegen en kuilen. Design en veiligheid komen samenWe hebben deze draadloze lader zo ontworpen dat hij perfect past bij het interieur van je auto. Eenmaal geïnstalleerd houdt de lader je telefoon in het zicht voor handsfree navigatie, zodat je altijd een oogje op de weg kunt houden. *iPhones die compatibel zijn met MagSafe (iPhone 12 en latere modellen)  Inclusief iPhone Mini, Pro, en Pro Max
Abonneer je op onze nieuwsbrief