LEG ELKE BEWEGING VAST - MAAK EEN #TIMELAPSE

Om ervoor te zorgen dat de batterij van je smartphone niet per ongeluk leeg raakt terwijl je je geweldige #Insta-content maakt, is het altijd een slim idee om een kleine Power Bank in je tas te hebben.

REIZEN MET ENERGIE TIP #3

Leg je beweging vast met een #TimeLapse

Elke plek heeft zijn eigen beweging, energie en vibe. De manier waarop het verkeer beweegt, hoe mensen lopen en hun leven leiden, en zelfs details zoals de manier waarop wolken over een gebouw bewegen; elke plek heeft zijn eigen gevoel. Foto's kunnen niet altijd vastleggen hoe u of een stad "beweegt", maar een time-lapse kan dat wel.

Deze Reis met Energie Tip legt uit hoe:

Met een time-lapse kun je echt plaatsen vastleggen op manieren die niet mogelijk zijn met een eenvoudige foto. Het is een briljante manier om uw reis te onthouden of te delen met uw vrienden en familie.

Het ziet er misschien moeilijk uit, maar het is verrassend eenvoudig als je deze eenvoudige stappen volgt.

Meestal zie je een time-lapse die vanuit een stationair oogpunt is genomen. Hoewel dit al interessanter en leuker is dan een gewone foto of video, willen we iets nog uniekers voorstellen: een time-lapse terwijl je in beweging bent.

Een tijd... wat?

De meeste camera's en smartphones hebben een ingebouwde time-lapse-functie. Deze speciale functie ziet eruit als een supersnel doorgespoelde video.

Deze functie is in wezen het tegenovergestelde van het maken van een slow-motionvideo. In een slow motion-video maakt je camera heel veel foto's heel snel, dus als je hem op normale snelheid afspeelt, ziet hij er vertraagd uit.

Een time-lapse legt veel minder beelden vast dan een gewone video, misschien zelfs maar één om de paar seconden. Wanneer je deze beelden op normale snelheid afspeelt, ziet het eruit als een "fast-forwarded", of time-lapse, video.

Maak een bewegende time-lapse

Dit lijkt moeilijker dan het is; maar probeer het gewoon. Je zult ontdekken dat het helemaal niet zo moeilijk is.

Laten we beginnen met een beetje oefening om het onder de knie te krijgen. Houd je camera voor je en loop gewoon door een steegje. Probeer uw apparaat niet te draaien of te verplaatsen, maar als u dit wilt, probeer het dan op een subtiele manier te doen.

Loop nu een minuut of twee en bekijk het resultaat. Geweldig toch?

Met dit soort time-lapse kun je je fietstocht, een wandeling door een stad, bezienswaardigheden, je vlucht of iets anders dat je maar kunt bedenken op een zeer unieke manier vastleggen.

Volg gewoon deze tips:

  • Zet je camera (app) in time lapse modus.
  • Plaats uw apparaat indien mogelijk in een houder of op een statief.
  • Voorkom plotselinge bewegingen van uw camera.
  • Besteed niet te veel aandacht aan de opname, blijf gewoon je ding doen.

    Bewegende time-lapses werken buitengewoon goed als u zich in of op elk type bewegend voertuig bevindt; of dat nu een boot, vliegtuig, motor of gewoon een fiets is, het maakt niet echt uit.

    De resultaten zullen u verrassen!

    Abonneer je op onze nieuwsbrief