Alles wat je moet weten over draadloos opladen

Draadloos opladen voor smartphones en andere gadgets wordt steeds populairder, maar bestaat al een paar jaar. Xtorm was een van de eersten die de mogelijkheden van draadloos opladen verkende en maakt nog steeds draadloze opladers en Powerbanks die zijn ontworpen om je leven makkelijker te maken.

Wat is draadloos opladen?

Draadloos opladen is het opladen van apparaten zonder dat er een kabel aan het apparaat is gekoppeld. Je legt het apparaat simpelweg op de oplader en het laden begint vanzelf. In vele gevallen is het wel noodzakelijk om een laadkabel aan de oplader te bevestigen, deze heeft namelijk stroom nodig. Vrijwel alle smartphones en gadgets die draadloos opladen ondersteunen, gebruiken de Qi-standaard. Eind 2023 komen de eerste producten met de Qi2-standaard uit; een nieuwe versie van de Qi-standaard. Deze technologie wordt gebaseerd op Apple MagSafe.

Wat is MagSafe?

MagSafe is een technologie van Apple waarmee je opladers magnetisch aan een iPhone kunt koppelen. Op dit moment beschikken alleen de iPhone 12, iPhone 13 en iPhone 14 over MagSafe. Deze technologie gaat vaak samen met draadloos opladen. De FS400U Powerbank van Xtorm is een voorbeeld van een oplader die door zijn magneten vastklikt op de achterkant van je iPhone 12, 13 of 14 en deze draadloos oplaad. 

FS400U Draadloze Magnetische Powerbank

Wat zijn de voordelen van draadloos opladen?

Oplaadkabels zien er vaak rommelig uit, of ze verdwijnen achter meubels op het moment dat je ze nodig hebt. Met draadloos opladen is het niet nodig om je smartphone aan te sluiten op een oplaadkabel. Het is dus de perfecte oplossing op plekken als je bureau of nachtkastje. Het houdt je huis netjes en met de producten van Xtorm ziet het er ook nog eens stijlvol uit.   

Draadloos opladen is ook een uitstekende oplossing als je in een restaurant of op een luchthaven bent, omdat je niet je eigen stroomadapter en kabel hoeft mee te nemen of de (vaak) beschadigde kabels van een laadstation hoeft te gebruiken. Draadloos opladen is veel eenvoudiger en veiliger.

Welke apparaten ondersteunen draadloos opladen?

Steeds meer telefoonfabrikanten nemen de optie draadloos opladen op in hun telefoons. Onder andere Samsung, Huawei, LG en Sony verkopen draadloos oplaadbare smartphones. Apple heeft zich een paar jaar geleden ook bij het spel aangesloten - alle iPhone's sinds de iPhone 8 ondersteunen draadloos opladen. Dit heeft de bekendheid en populariteit van de laadmethode nog verder vergroot. Andere gadgets zoals smartwatches en oplaadcassettes voor draadloze oordopjes ondersteunen ook draadloos opladen.

Wireless Charging Stand

Kan ik mijn telefoon draadloos opladen in een beschermhoesje?

Xtorm draadloze opladers kunnen door telefoonhoesjes tot 3 mm worden opgeladen. Het is echter belangrijk op te merken dat een metalen behuizing draadloos opladen verhindert. Het heeft een negatief effect op het laadproces, omdat Qi draadloos opladen werkt door middel van een systeem van magnetische inductiespoelen.

Wordt de draadloze oplader heet?

Alle opladers en adapters genereren enige warmte wanneer ze in gebruik zijn - en dat geldt ook voor draadloze opladers. Xtorm-opladers zijn grondig getest om er zeker van te zijn dat ze veilig in gebruik zijn. Ze bevatten veiligheidschips die overladen en oververhitting voorkomen.

Draadloze producten van Xtorm

15W Wireless Charging Stand - Xtorm NL 15W Wireless Charging Stand - Xtorm NL
XW403 15W Wireless Charging Stand

15W Draadloze Oplader Stand

€39,95
Deze Xtorm Wireless Charging Stand is de perfecte manier om je smartphone gemakkelijk draadloos op te laden, met snelheden tot 15W! De lader heeft een uniek Xtorm-ontwerp dat niet misstaat op welke plek dan ook. Perfect voor op een bureau of nachtkastje. Je kunt de smartphone horizontaal of verticaal opladen met de Wireless Charging Stand.Het gemak van draadloos opladenOplaadkabels zien er vaak rommelig uit, of ze verdwijnen achter meubels precies wanneer je ze nodig hebt. Deze draadloze oplader maakt het opladen van je smartphone supergemakkelijk - zet je smartphone er op, en het opladen begint automatisch.Veilig & Snel Draadloos OpladenDeze draadloze oplader is ontworpen om je smartphone veilig en snel op te laden, met snelheden tot 15W. Hierdoor is hij niet alleen geschikt om 's nachts je telefoon op te laden, maar bovendien ook perfect om overdag even snel bij te kunnen laden! Er wordt een USB-C PD kabel bij deze oplader geleverd.  Geen storende LED-lampjesTijdens het design van deze Wireless Charging Stand is er bewust voor gekozen om geen storende felle LED-lampjes in te bouwen. Deze zijn altijd bijzonder vervelend wanneer je hem bijvoorbeeld op je nachtkastje zou willen plaatsen.In plaats daarvan heeft deze oplader een subtiele LED-ring rondom de onderkant, die alleen kort oplicht wanneer hij start met opladen. Na een paar seconden gaat hij langzaam uit - en blijft ook uit - zodat je geen last hebt van storende lampjes wanneer je er niet op zit te wachten.  Werkt met alle draadloos-oplaadbare smartphonesDe draadloze oplader is geschikt om alle smartphones met Qi op te laden, zowel Android-toestellen als Apple iPhones. De Wireless Charging Stand is uit te breiden met een 2e draadloze oplader (XW401). Door het magnetische kliksysteem kun je de 2e oplader aansluiten en gebruiken voor het opladen van de telefoon van bijvoorbeeld je partner of familielid. Ontwikkeld met passieBij Xtorm geloven we dat je plezier en energie moet krijgen van het gebruik van onze producten. Daarom besteden we extra zorg en aandacht aan het ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid van onze producten. Krijg #MoreEnergyDeze draadloze oplader heeft een iconisch geometrisch ontwerp met een matte soft touch afwerking, ontworpen om er geweldig uit te zien en aan te voelen. Het resultaat is een oplader die zich onderscheidt van de massa, en die je elke dag met veel plezier kunt gebruiken - zodat zowel jij als je apparaten meer energie krijgen.
Bestseller
Xtorm Draadloze magnetische Powerbank 7.5W - 5.000 mAh - Fuel Series 4 Xtorm Draadloze magnetische Powerbank 7.5W - 5.000 mAh - Fuel Series 4
FS400U Draadloze magnetische Powerbank 7.5W - 5.000 mAh - Fuel Series 4

7,5W / 5.000 mAh

€39,95
Next-Gen Power Deze Magnetic Wireless Powerbank is de volgende generatie van draadloze powerbanks. Hij is volledig compatibel met de nieuwe magnetische draadloze oplaadstandaard van Apple, wat betekent dat deze Powerbank magnetisch vastklikt op de achterkant van je iPhone 15, 14, 13 en 12. Magnetische klikOmdat de magneten in deze Powerbank perfect zijn uitgelijnd met die in je iPhone 15, 14, 13 en 12, zorgt hij voor een optimale draadloze oplaadpositie. De magneten zijn sterk genoeg om de Powerbank op zijn plaats te houden terwijl je je iPhone oplaadt en gebruikt. Geeft #MoreEnergyUitgerust met een krachtige batterij, geeft deze Powerbank jou en je apparaten meer energie. Zijn 5.000mAh batterij is sterk genoeg om je iPhone ongeveer 1x draadloos op te laden.Klaar voor de toekomst met USB-CDeze Powerbank heeft een USB-C poort die zowel als in- en uitgang fungeert. Dit betekent dat je je telefoon of andere apparaten ook kunt opladen door simpelweg een kabel aan te sluiten! Next Gen Magnetisch Draadloos Opladen Werkt perfect met de iPhone 15, 14, 13 en 12 5.000mAh capaciteit 7.5W Draadloos Opladen
15W Wireless Charging Pad Solo - Xtorm NL 15W Wireless Charging Pad Solo - Xtorm NL
XW401 15W Wireless Charging Pad Solo

15W Draadloze Oplader

€34,95
Deze Xtorm Wireless Charger is de perfecte manier om je smartphone gemakkelijk draadloos op te laden, met snelheden tot 15W! De lader heeft een uniek Xtorm-ontwerp dat niet misstaat op welke plek dan ook. Perfect voor een bureau of nachtkastje.Het gemak van draadloos opladenOplaadkabels zien er vaak rommelig uit, of ze verdwijnen achter meubels precies wanneer je ze nodig hebt. Deze draadloze oplader maakt het opladen van je smartphone supergemakkelijk - leg je smartphone er op, en het opladen begint automatisch.Veilig & Snel Draadloos OpladenDeze draadloze oplader is ontworpen om je smartphone veilig en snel op te laden, met snelheden tot 15W. Hierdoor is hij niet alleen geschikt om 's nachts je telefoon op te laden, maar bovendien ook perfect om overdag even snel bij te kunnen laden!Geen storende LED-lampjesTijdens het design van deze Wireless Charger is er bewust voor gekozen om geen storende felle LED-lampjes in te bouwen. Deze zijn altijd bijzonder vervelend wanner je hem bijvoorbeeld op je nachtkastje zou willen plaatsen.In plaats daarvan heeft deze oplader een subtiele LED-ring rondom de onderkant, die alleen kort oplicht wanneer hij start met opladen. Na een paar seconden gaat hij langzaam uit - en blijft ook uit - zodat je geen last hebt van storende lampjes wanneer je er niet op zit te wachten.  Werkt met alle draadloos-oplaadbare smartphonesDe draadloze oplader is geschikt om alle smartphones met Qi op te laden, zowel Android-toestellen als Apple iPhones.Ontwikkeld met passieBij Xtorm geloven we dat je plezier en energie moet krijgen van het gebruik van onze producten. Daarom besteden we extra zorg en aandacht aan het ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid van onze producten. Krijg #MoreEnergyDeze draadloze oplader heeft een iconisch geometrisch ontwerp met een matte soft touch afwerking, ontworpen om er geweldig uit te zien en aan te voelen. Het resultaat is een oplader die zich onderscheidt van de massa, en die je elke dag met veel plezier kunt gebruiken - zodat zowel jij als je apparaten meer energie krijgen.
Abonneer je op onze nieuwsbrief